В началото на новата учебна година АЕЦ „Козлодуй” организира поредица

...
В началото на новата учебна година АЕЦ „Козлодуй” организира поредица
Коментари Харесай

АЕЦ Козлодуй осигурява дуално обучение и стипендии за гимназисти от ПГЯЕ

В началото на новата образователна година АЕЦ „ Козлодуй” провежда поредност от срещи с професионални учебни заведения от района. След Белене, представители на компанията посетиха Професионалната гимназия по нуклеарна енергетика „ Игор В. Курчатов”-Козлодуй, с цел да се срещнат персонално с младежите и класните ръководители на 8 клас от специалностите „ Ядрена енергетика” и „ Топлотехника – топлинна, климатична, вентилационна и хладилна”. По време на диалозите, извършени на 29 септември, бяха показани стипендиантските и стажантстките стратегии на АЕЦ „ Козлодуй”, както и формите за теоретично и практическо образование в Учебно-тренировъчния център.
Гимназистите демонстрират сериозен интерес към оказваната от централата поддръжка за тяхното образование – 21 са осмокласниците, избрали паралелката по „ Ядрена енергетика” и станали част от стипендиантската стратегия на Дружеството от първия период на тази образователна година. Стипендии ще продължат да получават и деветокласниците от същата компетентност, които са с триумф над 4.50 за предходния образователен период и посещават постоянно образователните занятия. С партньорството на атомната централа в тяхната образователна стратегия е включено и дуално образование, което обезпечава опция за асимилиране на характерни професионални познания.
Сътрудничеството, което АЕЦ „ Козлодуй” развива с професионалните гимназии по нуклеарна енергетика в Козлодуй и Белене и с други учебни заведения от района, цели разпространение и повишение на привлекателността на професионалното обучение и образование измежду учениците от междинния курс. С това се подкрепя ранното кариерно насочване и повишението на интереса на младежите към механически специалности, както и положителната подготовка на експертите, нужни за безвредната и надеждна работа на атомната централа през идващите десетилетия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР