В началото на месеца започна изграждането на най-мащабния golf &

...
В началото на месеца започна изграждането на най-мащабния golf &
Коментари Харесай

Стартира изграждането на най-големия golf & residential community в близост до природата: OKOL Lake Park

В началото на месеца стартира построяването на най-мащабния golf & residential community у нас - OKOL Lake Park, който се намира в село Горни Окол, община Самоков. Комплексът, който е на 30 км. от София и на 25 км. от Боровец, се чака да бъде подготвен за новите си жители през 2022 година, а с изключение на голф игрището с клубна къща и академия той ще включва петзвездния хотел Pullman Okol Golf Resort & Spa с прилежащи брандирани къщи, линеен парк и жилищни зони с ваканционни и фамилни парцели.

Главен реализатор на строителството е " Маркан " ЕООД - част от групата на " Маркан Холдинг " АД, който пък е главният вложител в OKOL Lake Park. Партньори по плана са интернационалните оператори с опит в построяването и ръководството на голф уреди - European Golf Design (EGD) и IMG, както и водачът в хотелиерската промишленост - интернационалният оператор Accor.

" Уверени сме, че в лицето на IMG успяхме да открием сътрудник, който освен да даде нужния първокласен голф опит, само че и да подсигурява, че историята за развиването на това неповторимо място се споделя по целия свят. Имахме потребност и от премиум, мощен курортен бранд - като Pullman, с цел да съвместим актуалния дизайн и архитектурата на комплекса с природата и запаметяващите се моменти ", споделя Валентин Каназирев, финансов вложител и визионер на плана.

Строителните действия обгръщат още построяването на цялостна инфраструктура, многофамилни здания с ниско застрояване - студиа и лофтове, редови къщи, независими къщи и домове, проектирани по самостоятелно задание с панорама към язовир " Искър " или Рила планина. Всички изброени проектови детайли ще бъдат приключени през 2022 година, като първите поданици на комплекса ще могат да се нанесат в новия си дом още през лятото.

Началото на построяването на OKOL Lake Park бе маркирано на вътрешнофирмено събитие с къса гала и групови игри на голф тема. Сред поканените посетители бяха околните сътрудници на плана в най-тесен кръг, представители на висшия мениджмънт на интернационалните оператори-партньори по плана, кметовете на община Самоков и с. Горни Окол, представители на общинската администрация.

Гостите бяха приветствани с встъпителни думи от двамата притежатели на " Маркан Холдинг " АД. Валентин Каназирев изрече благодарности към екипа зад плана и особено към кмета на община Самоков господин Владимир Георгиев: " Поздравявам ви, че общината се оправя толкоз добре и опровергава мнението, че у нас има положителни вложители, само че администрацията не е готова, с цел да им спомага. " Николай Йовев добави: " С плана OKOL Lake Park заставаме зад концепцията, че у нас би трябвало да се случват такива хубави неща, с цел да задържаме нашите деца в България ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР