В началото на месец януари Apple намали цените на някои

...
В началото на месец януари Apple намали цените на някои
Коментари Харесай

След намаляването на цените рязко скочиха продажбите на iPhone

В началото на месец януари Apple понижи цените на някои модели iPhone в Китай, което докара до внезапно въодушевление на количеството продадени смарт телефони – с цели 76% . Това демонстрира статистиката на китайския магазин Tmall, който е част от Alibaba Group.

Към сегашен ден, най-скъпият топ-модел iPhone XS Max с 512 GB флаш-диск може да бъде закупен в Китай при цена $1600, което е с $250 по-евтино, в сравнение с преди понижението. „Бюджетният“ iPhone XR със 128 GB вградена памет може да бъде закупен при цена $830 – т.е., отстъпката при този модел е малко над $200 от началната цена.

Тази наклонност няма по какъв начин да не радва компанията Apple. Преди няколко дни корпорацията разгласява своя финансов доклад, който сподели осезателно намаляване на прихода. За първи път от доста дълго време, колосът от Купертино няма с какво да се похвали, тъй като има спад във всички без изключение финансови индикатори. Изглежда, че тактиката на високите цени на iPhone към този момент на работи: приходът от продажбите на айфоните на годишна база е намалял с небивалите 15% до $51,98 милиарда. Всички финансови анализатори са единомислещи, че това е най-големият спад на продажбите на iPhone в историята на Apple.

След обявата на финансовите данни, ръководителят на Apple съобщи, че цените на iPhone ще бъдат понижени в страните, чиито валути през последната една година са поевтинели по отношение на $. Ходът наподобява е успешен.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР