В началото на февруари Съюзът на артистите в България обяви

...
В началото на февруари Съюзът на артистите в България обяви
Коментари Харесай

Как Захари Бахаров подкрепи Теодора Духовникова

В началото на февруари Съюзът на артистите в България разгласи номинираните за театралните награди Икар, като стана ясно кои постановки, режисьори и артисти ще се борят за оценките за 2024 година
 Икар 2023: Кои са спечелилите
Кои са спечелилите от премиите Икар 2023

Кой си потегли с най-вече оценки

Сред номинираните за водеща мъжка роля беше Захари Бахаров, който получи самопризнание за играта си в " Това не го казвай! " от Саломе Льолуш, с режисьор Явор Гърдев. В постановката той играе единствено с Теодора Духовникова, която обаче, за разлика от него, не беше в листата на номинираните за водеща женска роля.

И до момента в който Духовникова резервира безмълвие по въпроса, Захари Бахаров изрази както поддръжката към своята колежка, по този начин и възмущението си от неналичието ѝ на номинация.

В профила си в Instagram Бахаров показа черно-бяла фотография, на която се вижда по какъв начин мъж и жена играят тенис на маса. В текста под фрагмента той изрече благодарностите си към Съюза на артистите за номинацията му, като продължи с думите, че една липса прави изключително усещане.

" В представлението " Това не го казвай " има двама артисти на сцената. Само двама. Такива функции в театъра са като скачени съдове. Единият не може без другия. Акция и реакция. Дуел. Дует. На британски им викат " two hander ". На две ръце. Едната мие другата. Няма по какъв начин единият да играе добре без другия. Това е " а " -то и " б " -то на нашата специалност и считам пропуща на комисията за загадъчен и за демонстрация на неприятен усет ", написа Захари Бахаров и продължава с думите, че на 11 март ще изиграят представлението за 50-ти път на сцената.

" Двамата. С Теодора Духовникова ", завърша обявата си артистът. От своя страна Теодора Духовникова отхвърли да разяснява решението на Съюза на артистите в България, само че пък не пропусна да изрази щастието си от триумфа на постановката в персоналния си профил във Фейсбук.
 Икар 2024: Кои са номинираните за театралните награди
Кои са номинираните за премиите Икар 2024

Народният спектакъл още веднъж води в категориите

" За тази си първа година този театър има един в действителност плевел и благополучен живот. 1 година, 50 представления, над 22 000 фенове в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Велико Търново, Русе, Виена, Франкфурт, Мюнхен, Берлин. Благодарим ви за обичта. Желаем си най-малко още 50 ", написа актрисата.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР