В началото на февруари министрите на външните работи и здравеопазването

...
В началото на февруари министрите на външните работи и здравеопазването
Коментари Харесай

Зелено лицемерие: Зареждат електромобили за министри от ЕС с дизелови генератори

В началото на февруари министрите на външните работи и опазването на здравето на страните членки на Европейския съюз дойдоха в Лион за работна среща. Пътуванията бяха направени с електрически транспортни средства за положителната екологична идея, оповестява локалното издание Le Progres, представено от " 24 часа ".

Френското председателство на Европейски Съюз изисква от участниците да употребяват единствено електрически коли за другите пътувания сред летището и местата за срещи и във втория по-големина град във Франция бяха предоставени към 50 електрически коли за потребностите на политиците.

Организаторите осъзнали в последния миг за един главен проблем - неналичието на задоволителен брой зарядни станции. Те излезли от обстановката, доставяйки дизелови генератори, с които зареждали батериите на електрическите коли.

Това не е казус. Преди няколко години генераторите, употребявани за зареждане на захранваните с акумулатори болиди в шампионата на Формула Е, провокираха сензация. Този път обаче историята визира същите тези институции, които желаят да наложат електрическата сила в колите със закон.

Източник: dnes.bg

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР