В началото на есенния политически сезон корупцията се оказва в

...
В началото на есенния политически сезон корупцията се оказва в
Коментари Харесай

Според 70% от българите президентът трябва да има водеща роля в контрола над антикорупционния орган

В началото на есенния политически сезон корупцията се оказва в центъра на политическия спор, а и на законотворчеството. Ключов се обрисува да бъде дебатът за контрола над предвиждания нов антикорупционен орган.
Повече от две трети от българските гласоподаватели (70%) одобряват, че президентът би трябвало да има водеща роля в това отношение. 21% поддържат предлагането контролът да бъде в ръцете на самите ръководещи.
Данните са от народен, внушителен за пълнолетното население, телефонен сондаж измежду 802 интервюирани, извършен на трети и четвърти септември. Изследването е част от регулярната стратегия на „ Галъп интернешънъл “ за отчитане на публичните настроения. Проучването е предоставено, финансирано и извършено от „ Галъп интернешънъл ".
„ Политическият сезон стартира и със засилени взаимни обвинявания сред ръководещи и съпротива в корупция. Двата съществени скандални случая, които се тиражират от медиите - така наречен „ Суджукгейт “ и „ Цанков камък “, са достигнали до голямото болшинство от гласоподавателите - надлежно до 70% и 84%. Над два милиона българи настояват, че персонално знаят и за други случаи на партиен рекет, на облагодетелстване на партии посредством ``доброволни`` дарения. Очевидно „ Суджукгейт “ е единствено върхът на айсберга “, се показва още в социологическото изследване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР