В началото на другата седмица ще има Изпълнително бюро на

...
В началото на другата седмица ще има Изпълнително бюро на
Коментари Харесай

БСП се събира заради мандата

В началото на другата седмица ще има Изпълнително бюро на Българска социалистическа партия, с цел да се обсъдят всички вероятни разновидности предвид на новата обстановка.

Така организационният секретар Борислав Гуцанов отговори на " 24 часа " в Пловдив, запитан дали Българска социалистическа партия ще върне мандата предварително. Според него би трябвало да се подходи умно и държавнически след решението на Конституционния съд за КЕВР.

На въпроса има ли още шансове да се сформира кабинет в границите на това Народно заседание, Гуцанов сподели, че гледал оптимистично. " Винаги би трябвало да се залага на положителното и вероятното, а не на отрицанието. Нека минат ден-два, с цел да се вземе най-разумното решение ", изясни той.

Оргсекретарят участва на градската конференция на Българска социалистическа партия в Пловдив, който би трябвало да избере водач. За поста се състезават 21. Гуцанов счита, че следва обединяване на организацията.

Националният съвет на Българска социалистическа партия приключи мандатите на предходните градски и районни управления и насрочи цялостен цикъл избори в Българска социалистическа партия в Пловдив. Шестте районни организации са към този момент с нови водачи, а през днешния ден следва изборът на нов градски ръководител и съвет. Номинираните са 21 души, като социалистите чакат да има самоотводи и настройките са отпред на структурата да застане близкият до Корнелия Нинова народен представител Иван Петков - Бебето. Според Гуцанов от това какво ще се случи през днешния ден зависи представянето на Българска социалистическа партия на локалните избори в Пловдив следващата година.

Организацията на Българска социалистическа партия в Пловдив от много време е разграничена на лагери - към Корнелия Нинова и към предприемача Георги Гергов. Очаква се след промяната на управлението през днешния ден последователите на Гергов да бъдат изолирани от управителните органи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР