В началото на днешното заседанието председателят Росен Желязков прочете точките

...
В началото на днешното заседанието председателят Росен Желязков прочете точките
Коментари Харесай

Радомир Чолаков оглави временна комисия за изработване на Правилник за организацията на НС

В началото на днешното съвещанието ръководителят Росен Желязков прочете точките от дневния ред на събранието. " Тракийска звезда 23 " ще е обучение с присъединяване на сили от Въоръжените сили на Гърция, което ще се организира у нас, то не е обвързвано с войната в Украйна, разгласи Желязков.

Първа точка в дневния ред стана прекратяването пълномощията като народен представител на Лена Бориславова. 181 депутати бяха " за ", 40 - " срещу ". Въздържали се нямаше.


Депутатите сътвориха Временна комисия за разработване на план на Правилник за организацията и активността на Народното събрание. В комисията ще бъдат включени 12 депутати, по двама от партия. Срокът за писмени оферти от народните представители за изменение и/или допълнения в плана е до 24 април в това число.

 

От ГЕРБ  - СДС предложиха Радомир Чолаков за ръководител на комисията. Предложението бе признато с 24 гласа " за ". 

Членове на комисията са Христо Гаджев от ГЕРБ-СДС, Никола Минчев и Людмила Илиева от „ Продължаваме Промяната-Демократична България “, Петър Петров и Цвета Рангелова от „ Възраждане “, Хамид Хамид и Йордан Цонев от ДПС, Мая Димитрова и Иван Иванов от „ БСП за България “, Павела Митова и Гроздан Караджов от „ ИТН “. 

 

С 220 гласа предлагането бе признато, Комисията би трябвало да работи до идната сряда.

 

Йордан Цонев от ДПС предложи да не се организира пленарно съвещание на следващия ден (21 април), заради мюсюлманския празник Рамадан. Решението бе признато със 159 гласа " за ", 41 народни представители бяха " срещу ", а 20 " въздържали се ". 

 

От трибуната Йордан Цонев, който е християнин в Движение за права и свободи, поздрави братята си мюсюлмани, които са благосъстояние в различността и са мотив за горделивост. Той пожела те да не престават да са патриоти в родината, в която са родени.

Костадин Костадинов от " Възраждане " пък напомни, че през днешния ден би трябвало да се празнува Априлското въстание от 1876 година.

С това дневният ред бе привършен, идващото съвещание ще е в сряда, 26 април, разгласи Росен Желязков.

 

 

Източник Българска телеграфна агенция, Новини.бг

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!   


 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР