В началото на днешното пленарно заседание лидерът на “Възраждане взе

...
В началото на днешното пленарно заседание лидерът на “Възраждане взе
Коментари Харесай

БСП, ИТН и “Възраждане” бойкотираха заседанието на НС заради окупаторския паметник

В началото на днешното пленарно съвещание водачът на “Възраждане ” взе думата и прочете гневна декларация, инспирирана от демонтирането на паметника на руската войска в столицата. В края й всички депутати от Има Такъв Народ, Българска социалистическа партия и “Възраждане ” застанаха пред парламентарната естрада и се заканиха да не позволен обикновено продължение на парламентарните съвещания до момента в който техният глас " не бъде чут ".

“Конституционното болшинство може единствено да взема решение кои закони ще важат за него и кои не. Законите важат за жителите, само че не и за конституционното болшинство. Грубото тъпчене на законите откри своя апотеоз в беззаконието, на което сме очевидци в последните няколко дни в центъра на София. В центъра на София безчинстват някакви хора въоръжени с флексове. ” - съобщи водачът на “Възраждане ” Костадин Костадинов.
Той разкритикува и метода, по който се трансформира Конституцията като по думите му с дейностите си конституционното болшинство безпардонно потъпква правата на хората. Според него е извънредно време " митингът на жителите да бъде чут ".

“Това, което би трябвало да се направи е митингът да влезе в пленарна зала ”, счита той.

Впоследствие депутатите от Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и “Възраждане ” застанаха пред парламентарната естрада.

“Някой да излезе да изясни това какво е - хепънинг, пърформанс или хор, който ще извърши някаква ария ”, настоя да знае ръководителят на Народно събрание Росен Желязков.

Председателят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов посочи, че те са пред пленарната естрада, поради метода, по който се трансформира Конституцията.

В последна сметка Желязков пусна депутатите в отмора и свика председателски съвет. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР