В началото на 90-те години на ХХ век Тони Акардо

...
В началото на 90-те години на ХХ век Тони Акардо
Коментари Харесай

Супербоул LIV: ФБР, мафията и Джей Ло на собствения ѝ стадион

В началото на 90-те години на ХХ век Тони Акардо към този момент е легенда в подземния живот на Чикаго. Наследил Ал Капоне на неофициалния престол още през 30-те, към този момент шест десетилетия Джо Батърс (прякор, лепнат му от самия Капоне поради няколко размазани черепа с бейзболна бухалка дни след клането на Св. Валентин през 1929 г.) всява боязън и дърпа конците на мафията във Ветровития град.

По същото време Джошуа Скул е млад служител на реда, който е назначен да проверява боса в последните дни от живота му. Той следи изкъсо Акардо и го държи под непрекъснато наблюдаване до гибелта му през 1992 година Шест години по-късно Скул стартира работа като специфичен сътрудник във ФБР, а през днешния ден към този момент е изпълнителен зам.-директор на една от най-могъщите полицейски организации и от 2016 година всекидневно рапортува персонално на президента на Съединени американски щати равнището на терористична опасност.

По подигравка на ориста пътищата на Акардо и Скул не престават да се преплитат и тази седмица двама от техните наследници ще излязат на най-голямата спортна сцена в Америка - Супербоул LIV в Маями. Съперници във финала на НФЛ на " Хард Рок Стейдиъм " са " Сан Франциско Фортинайнърс " и " Канзас Сити Чийфс ", а съотборници в отбора от Калифорния са правнукът на именития разбойник - Ник Боса (22 г.), и синът на шефа във ФБР - Джъстин Скул (23 г.).

Двамата са измежду обещаващите гении в лигата, като и двамата бяха взети в Сан Франциско в драфта предишния април - първият под №2, а вторият под №183 в шестия кръг. Боса към този момент се утвърди като титулярен енд в отбраната на " найнърс ", стана " Новобранец на годината " и дебютира в мача на звездите " Про Боул " още в първия си сезон в НФЛ. Скул пък последователно набира скорост като такъл в нападението.

Дългата история на фамилиите им нямаше по какъв начин да остане незабелязана и се трансформира в главен акцент в седмицата преди огромното събитие. Особено откакто обилните тържества и церемонии, всекидневно съпътстващи Супербоул, останаха на назад във времето, помрачени от трагичната новина за гибелта на баскетболната легенда Кобе Брайънт. На него ще бъде отдадена огромна част от обичайното шоу на полувремето, което остава все по този начин най-ценното тв време в Северна Америка, а и изобщо (тази година 30-секундна реклама по " Фокс " коства $5,6 млн.).

Главните реализатори през 2020 година са две от латино иконите на поп музиката - Дженифър Лопес и Шакира. Любопитното е, че Джей Ло на процедура ще пее на личния си стадион, защото има дял от " Хард Рок Стейдиъм " дружно с някогашния си брачен партньор Марк Антъни и още няколко звезди на шоубизнеса и спорта - Джими Бъфет, Глория Естефан, Фърги, Серена Уилямс и Винъс Уилямс. Химнът на Съединени американски щати ще бъде изпълнен от американската певица Деми Ловато.

Билети за Супербоул LIV в последния миг може да се намерят единствено на галактически цени. През последната седмица офертите на вторичния пазар стартираха от $8000 и стигаха до $24 000 за централните браншове. Сред черноборсаджиите се появиха и новатори, които оферират разсрочено заплащане на 12 равни месечни вноски против оскъпяване от " единствено " 28,5%.

Причините за изключително повишените цени са и във обстоятелството, че почитателите на двата тима скоро не са виждали своите любимци първенци. Особено тези на " Канзас Сити ", защото " вождовете " за последно са вдигали трофея преди половин век - през 1970 година В " Сан Франциско " пък чакат купата от 1995-а. Според букмейкърите лек любимец за купата " Винс Ломбарди " в този момент е К.С. Мачът на истината е в неделя (2 февруари) от 18:30 ч. локално време в Маями (01:30 ч. след среднощ в България).

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР