В МВнР имаме щаб, който непрекъснато комуникира с хората, които

...
В МВнР имаме щаб, който непрекъснато комуникира с хората, които
Коментари Харесай

Три автобуса с българи са тръгнали от Одеса днес, утре тръгват още два


В Министерство на външните работи имаме щаб, който непрестанно комуникира с хората, които имат потребност от евакуация. Чакаме знак за свободни коридори, с цел да извадим нашите сънародници от Украйна. Нещата са под надзор и с доста добра съгласуваност.

Това сподели министър председателят Кирил Петков на ексклузивен брифинг във външното ни министерство, съобщи кореспондент на БГНЕС.

В Киев е разгласен комендантски час от 17 ч. довечера до 8 ч. в понеделник. Това доста затруднява евакуирането на аншите сънародници, защото нямат право да напущат домовете си и да се придвижват. нашите служби за сигурност търсят най-удачния метод за обезпечаване на безвреден кулоар, по който да изведем нашите сънародници.

Това сподели министърът на външните работи Теодора Генчовска на брифинга.

Създадена е специфична група под формата на приложение, в която са включени всички искащи за евакуация от Киев. Посредством тази група хората се осведомят за часа и метода на потегляне при зелен кулоар. Основната задача е да изведем хората от Киев в посока безвредно направление, което службите ни сега търсят.

От Одеса за България към този момент са тръгнали три цялостни рейса, като в тях сме качили и четирима италианци, и двама украинци

От Одеса на следващия ден потеглят два наши рейса взаимно с рейсове на гръцкото консулство, и ще бъдат придружавани от полицейски конвой.

Препоръчваме на всички жители, които потеглят с персонални коли, да зареждат по 20 л. гориво и да поддържат непрестанно цялостни резервоари доколкото е допустимо.

На границите с Румъния и Молдова има наши гранични чиновници за оказване на безпроблемно прекосяване и в случай че има потребност от друга помощ, сподели още Генчовска.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР