В моята практика имам вече изключително много случаи на доказани

...
В моята практика имам вече изключително много случаи на доказани
Коментари Харесай

Адвокат Силвия Петкова: Много шофьори получават обезщетения заради фалшиви проби за алкохол

„ В моята процедура имам към този момент извънредно доста случаи на потвърдени подправено позитивни проби, както и на присъдени компенсации на водачи поради това, че несъмнено време са били без брошура, без автомобил, а някои от тях са били и без работа “.

Tова съобщи юрист Силвия Петкова пред радио „ Фокус “ във връзка статистиката, която регистрира висок % подправено позитивните проби – 45%.

Тя посочи, че всички водачи са длъжни да дадат проба при положение на инспекция на пътя посредством техническо средство – с дрегер или с тест за наркотични субстанции. В случай, че откажат, те би трябвало да дава т биологични проби за лабораторно проучване.

„ Ако човек самичък реши да даде кръвна проба, той може да го направи, само че никой не може да го принуди “.

Тя направи конкретизиране, че това може да стане в случаите, в които има обосновано съмнение за осъществено закононарушение. Полицейските чиновници, които правят инспекцията, не могат да задължат шоьора да даде кръвна проба.

Aдвокат Петкова напомни, че съгласно промените в Наказателния кодекс се криминализира повторният отвод за експериментиране за приложимост на алкохол и наркотични субстанции, откакто водачът един път към този момент е бил наказван по административен ред.

Това на процедура значи, би трябвало да е отказал един път по едно и също време и теста, и кръвната проба, да му е наложена санкцията от 2000 лв. и 24 месеца лишаване на брошура и откакто го направи повторно, тогава към този момент ще носи наказателна отговорност.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР