В Москва правят разлика между българския народ и българското марионетно

...
В Москва правят разлика между българския народ и българското марионетно
Коментари Харесай

Николай Малинов: Мостовете с „Газпром“ не са изгорени, България има шанс да доставя руски газ

В Москва вършат разлика сред българския народ и българското марионетно държавно управление, твърди Николай Малинов

– Г-н Малинов, няма по какъв начин да не се забележи, че ръководената от Вас партия „ Русофили за възобновление на Отечеството “ е относително тиха и кротка в политическото пространство. В същото време парламентарно показани обединения демонстрират чудеса от смелост, с цел да влязат в медиите. Да чакаме ли някаква смяна в държанието на партията Ви?

– Две са плоскостите, в които бих дал отговор. От една страна всяка една партийна активност зависи от това с какъв запас разполага: медиен, финансов, учредителен, времеви, в случай че щете. Ние сме партия от година и два-три месеца, от предходната година участваме в избори, до момента в който партия „ Възраждане “ много по-отдавна е на терен. От друга страна би трябвало да имаме поради и обстоятелството, че този мощен конфликт, на който сега сме очевидци – русофили – русофоби, доста мъчно и значимо за нас е да намерим верния баланс, това беше и главното в нашите диалози тук в Стара Загора със структурите ни. Балансът сред тази да го нарека улична политика и това, което изисква действителната мъдрост при вземането на решения до каква степен си подготвен да стигнеш в името на задачите на една партия, тъй като партиите се основават, с изключение на с цел да партизират проблемите, и за присъединяване във властта. Да, присъединяване ни на този стадий е доста непретенциозно и в този смисъл ние ще работим в идващите години за струпване на нужната сериозна маса, само че в случай че би трябвало да избираме сред това дали този конфликт да стигне до запалване на венци и цветя, на който сме очевидци сега на нашите жертви на фашизма примерно, и конфликт до кръв. Ние избираме разговора, ние избираме търсенето на правилните послания, търсенето на консенсусните за обществото въпроси. В този смисъл изрично считаме, че всички социологически изследвания демонстрират, че това, което ние приказваме, подхожда на това, което мисли болшинството от българския народ и по никакъв метод ние не го гледаме като посланичество в Народното събрание. Когато ние преди повече от година говорихме, че главната тематика е мирът и неутралитетът на България и че следва война, малко бяха хората, които ни чуха, само че това не прави нашата позиция погрешна.

– Всички политолози, а и освен те, вещаят предварителни парламентарни избори. Вашата партия готви ли се за тях?

– Категорично. Според мен представителството в българския парламент по тази доста сериозна разграничителна линия на русофили-русофоби би трябвало да има потребен за обществото ни баланс. Защото в случай че бъде показана единствено едната страна, както е сега – русофобската, това нещо няма да свърши добре за българското общество. Тези салда са нарушени и те би трябвало да бъдат възобновени, а това става посредством избори.

– Г-н Малинов, на коя от двете тези сте последовател: Да се изчака оптимално, до момента в който държавното управление на „ Продължаваме промяната “ тотално се компрометира пред обществото, или незабавно да се отива на нови избори, тъй като всеки ден стояне на власт на това държавно управление е нездравословно за България?

– Ако би трябвало да отговоря безусловно на въпроса, последовател съм на тезата, че това държавно управление би трябвало да си върви. Казвал съм нееднократно, че тези хора не ми наподобяват на български политици. Те не познават България, те не познават спецификата българска, по никакъв метод те нямат противоположна връзка с възприятията и упованията на българския народ и това не е единствено по тематиката „ газ “, по тематиката „ петрол “, по тематиката „ Русия “, по тематиката „ Македония “. Ние имаме консенсус по тези въпроси – леви, десни, либерали. Те излизат с някаква друга теза, която не е нито на българските партии, нито на българското общество. Те не се държат като български политици. Те се държат като американски мекерета. Просто тези хора са откъснати от българската реалност.

– Очаквате ли огромният митинг на превозвачи, синдикати, работодатели, който се приготвя за 18 май, да докара до оставката на държавното управление?

– Ще забележим какво ще докара в Народното събрание. До в този момент рецесията не е довела до нужното количество депутати за внасяне на избор на съмнение на държавното управление. Ако тази рецесия не стане парламентарна, няма по какъв начин да стигнем до предварителни избори. Тази рецесия с изключение на на улицата би трябвало да се придвижи (влезе) в Народното събрание, само че сега я няма. Там има консенсус, те си се харесват. Трябва да се събере нужното количество подписи за избор на съмнение и оттова нататък да забележим имаме ли парламентарна рецесия, или не. Ако нямаме, ще си ръководят, лей се ария и каквото желаят, това ще вършат.

– Според информацията, която тече през последните няколко дни, стана ясно, че България и Полша се оказаха единствените две страни в Европейски Съюз, които отхвърлиха да заплащат на „ Газпром “ с рубли и Русия ни спря газта. Защо съгласно Вас това се случва, това прави ли ни повече европейци?

– Ще ви кажа, че просто ни вършат на простаци нашите ръководещи, по простата причина, че откакто Германия може да заплаща по тази скица, към този момент беше обявено, че 25 водещи международни компании си заплащат в рубли, даже министър-председателят на Италия попита с какво заплащането в рубли нарушава глобите. Плюс това има още нещо, което не се чува в обществото. Българската страна в лицето на нашите ръководещи не си направи труда даже да организира някакви договаряния в тази посока. Да ги предложения в България, да отидат в Русия, в Турция, че и в Сърбия или където желаят, на някаква интернационална площадка. Те споделят, че всичко се взема решение в Европейски Съюз. Да, само че, както виждаме, в този свят всеки брани, пази и отстоява ползите на личната си страна и в това отношение ръководещите са огромни длъжници пред българското общество.
 Представителите на Политическа партия „ Русофили за възобновление на Отечеството “, взели участие в брифинга (отляво надясно) – Атанас Панчев – член на Изпълнителното бюро и лидер на листата в Старозагорски изборен регион от последните избори, Николай Малинов – ръководител на партията, Ставри Сотиров – член на националното управление, Юрий Борисов, член на ИБ и Валентин Григоров – основен секретар и член на ИБ
– Всички ли мостове сред България и „ Газпром “ към този момент са изгорени. Въпреки квалификациите, изречени от държавното управление по адрес на Русия, има ли някакъв късмет да се стартират договаряния за доставката на съветски газ?

– Разбира се, че има късмет. „ Газпром “ продава газ и печели от газ. „ Газпром “ е в положение да бие всяка една друга оферта за доставка на газ за България. Няма оферта, под която „ Газпром “ да не може да слезе. Това го споделям изрично като човек, който поддържа положителни връзки с Русия.

– „ Газпром “ биха ли дали прошка казаното от българското държавно управление?

– Лично ние като борци против българофобията, изключително в Русия, изрично обясняваме на своите сътрудници в Москва, че би трябвало да се прави разлика сред българския народ и българското марионетно държавно управление. Така че от съветска страна очаквайте – протегнем ли ръка ние, те да одобряват тази протегната ръка. Защото в Русия са на власт хора, които обичат България. Политическа партия „ Русофили за възобновление на Отечеството “ сме единствената партия в България, която има подписан контракт с „ Единна Русия “. Ние сме положили оптимални старания в полза на България.

– Оптимисти ли сте, че военният спор сред Русия и Украйна ще завърши скоро?

– Не. Този боен спор е единствено началото на това голямо опълчване на бранителите за еднополюсния свят и на тези, които са за многополюсен свят.

– Това значи, че вървим към трета международна война?

– Този сюжет не е изключен… Войната не стартира на 24 февруари, тя е от 8 години, макар че болшинството от българските медии премълчават това.

Преди няколко години на една колекция на Г-20 президентът Владимир Путин сподели: „ Колеги, никой от вас не вкарва в схемата, в разполагането на фигурите на шахматната дъска концепцията за висшия разсъдък, концепцията за Бога. А ние би трябвало да разсъждаваме от тази позиция “. Аз бих добавил, че ние като православна страна доста добре би трябвало да си даваме сметка на коя страна сме в този спор – на правдата или на неправдата, на светлината или на тъмнината, на фашизма или антифашизма. За какво му е на висшия разсъдък един свят, изпълнен с принуждение и ненавист. Какво тъкмо дава той на човечеството, на нашите деца, на нашите внуци. Тези диалози отсъстват в обществото, а би трябвало да ги има.

– Според Вас има ли късмет за разговор, който да постави завършек на тази война. Защото главните жертви на тази война са елементарните хора. И тъй като и най-лошият мир е по-добър от най-хубавата война?

– Ние сме за това. Ние се борим България да стане зона на мира, това е един от нашите съществени лозунги, с които ние влязохме в политиката – България и Черно море, зона на мира. Така че, изрично – ние сме за мир и удостоверявам думите от Вашия въпрос, че и най-лошият мир е по-добър от най-хубавата война.

източник: http://starozagorskinovini.com/

Подготви:
Йовка НИКОЛОВА

(Б.Р. Интервюто е свалено от брифинга на Политическа партия „ Русофили за възобновление на Отечеството “ в Стара Загора)
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР