В Москва и други руски градове журналисти протестират срещу ареста

...
В Москва и други руски градове журналисти протестират срещу ареста
Коментари Харесай

Протестни акции и възмущение след ареста на разследващ журналист в Москва

В Москва и други съветски градове публицисти стачкуват против ареста на сътрудника им Иван Голунов, който полицията подозира в правене и разпространяване на опиати. Голунов разгласи ареста си за провокация, а онлайн изданието " Медуза ", в което той работи, свързва случилото се с журналистическата му активност.

В поддръжка на Голунов се организират демонстрации пред московското полицейско ръководство, където в петък бяха арестувани 12 индивида, оповестяват разнообразни съветски медии.

В изказването на " Медуза " се споделя, че изданието не се съмнява в невинността на Голунов и че карцерът е обвързван с журналистическата му работа: " Знаем, че през последните месеци Ваня получаваше заплахи; знаем с какви подготвяни текстове; досещаме се от кого ".

Голунов е прочут с следствията си за работата на кметството в Москва и по-специално за зам.-кмета Пьотр Бирюков и фамилията му.

Главният редактор на " Медуза " Иван Колпаков заяви пред Интерфакс, че през последната година Голунов постоянно е получавал закани по разнообразни мотиви. " Всички ние сме 100% уверени, че опиатите, открити у Иван и в дома му, са били подхвърлени. Иван в никакъв случай не е употребявал опиати, а още по-малко ги е разпространявал ", съобщи Колпаков.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР