В Москва бе задържан политикът от руската опозиция Владимир Кара-Мурза-младши

...
В Москва бе задържан политикът от руската опозиция Владимир Кара-Мурза-младши
Коментари Харесай

В Русия продължава разправата с критиците на Путин и войната му

В Москва бе арестуван политикът от съветската съпротива Владимир Кара-Мурза-младши за хипотетично разпространяване на погрешна информация по отношение на съветските въоръжени сили, заяви международните организации.

Съд постанови Кара-Мурза да остане в предварителния арест до 12 юни, когато ще е делото му. Адвокатът на опозиционера апелира тази мярка.

Кара-Мурза е бил включен и в съветския лист на задграничните сътрудници. Преди няколко дни той беше наказан на 15 дни задържане поради хипотетична оказана опозиция при арест.

В Русия всякаква информация по отношение на дейностите на съветските военни в Украйна, която опонира формалната версия, се санкционира от закона.

Кара-Мурза е авторитетен критик на съветския президент Владимир Путин и два пъти оцеля при опит за отравяне. Според проверяващия журналистически колектив " Белинкат " сътрудниците на съветската Федерална работа за сигурност, които са били забъркани в отравянето на опозиционера Алексей Навални, са забъркани и в тази ситуация с Кара-Мурза.

Същевременно стана ясно, че 80-годишният Лев Пономарьов, който е изтъкнат правозащитник в Русия, напуща краткотрайно страната поради непрекъснати закани и в разгара на репресиите против последните критици на Кремъл, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Действително напуснах краткотрайно Русия, разреших си за първи път отдавна отмора. Моето състояние е обезпокоително, по-специално поради задържанията, непрекъснатите провокации, не го укривам, поради двусмислените информации, идващи от разнообразни източници за дейности, планувани против мен ", споделя Пономарьов в писмо, оповестено от неговата организация " За правата на индивида ".

Пономарьов е руски отстъпник, деен е от края на 80-те години. Той не споделя в коя страна е отишъл.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР