В момента специалистите сравняват последната вълна на COVID-19, причинена от

...
В момента специалистите сравняват последната вълна на COVID-19, причинена от
Коментари Харесай

Проф. Александрова: Коронавирусът се разпространява по-бързо при последната вълна

В момента експертите съпоставят последната вълна на COVID-19, породена от двата разновидността на Омикрон ВА.4 и ВА.5, с предходните талази. Определно има данни, че вирусът се популяризира по-бързо. Това се дължи в огромна степен на " бягството " от нашия имунен отговор, сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия вирусологът проф. Радостина Александрова.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31763
Ние също не сме същите – след толкоз доста хора, които са се срещали с вируса и толкоз доста сложени ваксини, съобщи тя.

По думите на вирусолога COVID-19 ще остане измежду нас и би трябвало да се научим да се оправяме с него.

Мисля, че вървим все по-успешно в тази посока. Най-силното оръжие против вируса са имунизациите. По отношение на останалите ограничения ще се работи съгласно настоящата обстановка. Налагането на каквито и да ограничения не е въпрос на инцидентно скимване, а би трябвало да бъде съобразено с доста фактори, с цел да има смисъл, уточни проф. Александрова.

Трябва да вървим към интервал, в който се оправяме с вируса благодарение на достиженията на науката. Не би трябвало да се стремим да бъдем скрити от света към себе си, а да реагираме в подобаващите моменти, с цел да си създадем отбрана, разяснява тя.

Вирусологът означи още, че е значимо, когато не се усещаме добре, да не поддържаме връзка доста с хората към себе си, с цел да ги предпазим от заразяване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР