В момента сме във време, много по-тежко от това на

...
В момента сме във време, много по-тежко от това на
Коментари Харесай

Борисов не е оптимист, че в света ще има мир

В момента сме във време, доста по-тежко от това на Студената война. Тогава нещата горе долу имаха правила. Сега отношението на всички е толкоз внезапно и твърдо, че не съм оптимист за мирното развиване на света. Това съобщи българският министър председател Бойко Борисов в Брюксел, където се организира срещата на водачите на Европейския съюз, съобщи Нова телевизия.

На диалозите ръководителите на страните-членки излязоха с обща позиция за отравянето на някогашния сътрудник Сергей Скрипал в Солсбъри. Според тях е " доста евентуално Русия да седи зад офанзивата със неразрешено вещество против някогашния съветски сътрудник Сергей Скрипал ".

Очакваме в идващите седмици доста бърза ескалация на напрежение. Много страни ще стартират да отзовават посланиците си, предизвести Борисов.

На въпроса дали българското държавно управление ще реагира той отговори: " Докато има " висока степен на възможност, а не доказателства, не можем да преминем към този въпрос. Надали ще реализира единодушие с съдружните сътрудници ".

Категорично всяка една страна заявява, че каналите за разговор във Варна би трябвало да продължат. Очертава се доста тежка среща, тъй като връзките са извънредно влошени, разяснява Борисов идната среща Турция-ЕС във Варна. Тези открити канали за разговор целят едно само нещо – това е да потвърдим втория транш, второто съглашение за тези над 3,5 млн. мигранти да останат в Турция и да подсигуряваме външната си граница. Българите знаят какво беше преди година в Харманли, в Овча купел, показват си какво би било няколко стотин хиляди мигранти да ни дойдат на границата. Ако това успеем да реализираме във Варна, с изключение на рекламата за града, тъй като целия свят се среща във Варна, малко като срещата в Техеран звучи, това ще ни бъде триумф, акцентира Борисов.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР