В момента сме в тежка хроническа политическа криза. Партийте боледуват

...
В момента сме в тежка хроническа политическа криза. Партийте боледуват
Коментари Харесай

Проф. Маринов: Когато глух говори с ням, не се получава

В момента сме в тежка хроническа политическа рецесия. Партийте боледуват и не могат да осъществят своите публични функционалности. През годините бяха правени разнообразни политически опити - цар, пазач, с огромни  очаквания, че нещо ще се промени след мъчителните избори и битки. Но за жалост няма да стане толкоз бързо и елементарно.

Това разяснява пред 7/8 тв проф. Александър Маринов, началник на Стратегическия съвет към президента Румен Радев. 

Анализът показваше, че сходна четворна коалиция ще е мъчно. В началото добре потегли с съдружното съглашение. В нея имаше много положително посланичество на силите, които се борят за смяна. За страдание не се получи, уточни той.

Според мен беше заобиколена конкретиката и тя изскочи на повърхността. Но каквото е станало, станало. Ценни са поуките. Още дълго ще живеем в политическа неустойчивост, само че всеки опит е потребен. Това беше неуспех на способността да се беседва. Няма потребност се вършат взаимни отстъпки непременно. Но когато ням приказва с глух, не се получава, изясни той.

То и в живота е същото. Хората, които умеят да поддържат връзка, не наскърбяват, стремят се да чуят другото мнение. Това са обикновени неща. Първо, ние за жалост виждаме по какъв начин огромна част от политиците дават неприятен образец на обществото със своето държание, със своите думи. Колко неща бяха изговорени единствено. За най-безобидните неща от тях може да се лежи в пандиза. Когато не си мерят приказките, неприятния резултат е сигурен. Комуникацията е доста значима, само че тя не е всичко. Според мен огромната неточност беше в това, че обединението не се захвана незабавно да създаде една стратегия за ръководство и на тази основа да се намерят заварките в обединението, разяснява той.

Това държавно управление стана неповторимо с това, че даже не стартира да създава такава стратегия. Сетиха се чак, когато стана въпрос за избавяне на първия мандат, а и това, което се напарви, не беше тъкмо стратегия, уточни професорът. 

Второ, това би нормализирало обединението, би дало опция да се приказва на един език, добави той. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР