В момента сме в сезона на приготвяне на зимнината. Всяко

...
В момента сме в сезона на приготвяне на зимнината. Всяко
Коментари Харесай

Нямам стигане: Маринованите ми чушки карат всички да си оближат пръстите

В момента сме в сезона на подготвяне на зимнината. Всяко семейство има обичани неща, които обича да си похапва през зимата като лютеница, туршии, кисели краставички или компоти. Но през днешния ден ви представяме тази рецепта за мариновани чушки, с която ще впечатлите всеки посетител и фамилията си.
Продуктите, които са ни нужни, с цел да си приготвим чушките по тази рецепта, са:
3 кг червени чушки, 1 връзка копър, 3 глави чесън, 250 мл олио, чаша захар, 2 и половина литра вода, 500 мл оцет и 3 супени лъжици сол.

Първата стъпка е да измием усърдно чушките и да ги почистим от семките. След това ги режем на линии. Чесънът също нарязваме на ситно. Същото вършим и с копъра. После смесваме водата, оцета и олиото в тенджера. Към тях прибавяме солта и захарта и оставяме да заври. Когато това стане взимаме част от чушките и ги слагаме вътре. След 4 минути ги вадим и слагаме идната част от чушките.
ПРОДЪЛЖАВАМЕ С ПРОЦЕДУРАТА, ДОКАТО СВЪРШАТ ЧУШКИТЕ.
След това слагаме готовите чушки в стерилизирани буркани и сред тях слагаме чесън и копър. Когато ги напълним, прибавяме маринатата, в която сме ги варили.

След това затваряме бурканите, обръщаме ги, оставяме ги да изстинат и сме подготвени. От горепосочената доза можем да си приготвим 10 буркана от половин литър.
А знаете ли за какво пиперът е доста потребен за здравето?
Вижте какво е мнението на експертите:
Пипера е изключително богат на витамините А, В1, В2, В6, С и Е, като количеството на витамин С е с пъти по-голямо по отношение на това в магданоза и цитрусовите плодове. Червените и оранжевите чушки са по-богати на витамин С и съдържат 30 пъти повече каротин от зелените такива.
Чушките съдържат биофлавоноиди, които обезпечават добра предварителна защита на организма против сърдечно-съдови и неопластични болести.

В 100 гр чушки се съдържат към: 10 мг калций, 13.2 гр магнезий, 24 мг фосфор, желязо, калий, ниацин, триптофан и захари, изключително в лютите сортове. Чушките се отличават и с високо наличие на цинк, който е в количество, два пъти по-голямо по отношение на това в краставиците, доматите, марулята и тиквата, и 4 пъти по-голямо по отношение на това в динята. Известно е, че цинкът е микроелемент, който играе основна роля в процесите на напредък и развиване при дребните деца, също така е значим и за имунната система на организмите.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР