В момента сме с увеличаване на леглата с 2%, някъде

...
В момента сме с увеличаване на леглата с 2%, някъде
Коментари Харесай

Ангелов за челното ни място в класацията по смъртност: Сравняват се несравними неща

В момента сме с увеличение на леглата с 2%, някъде има нарастване и 3%.

Това съобщи в Ямбол министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов в Ямбол.

Рекорден брой пациенти са настанени в Коронавирус отделенията в лечебните заведения в Ямбол. Заради привършване на леглата за лекуване от Здравната ревизия в града издадоха заповед за увеличението им. Министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов пристигна да ревизира обстановката на място.

" Ситуацията е проведена и нямаме терзания. Имаме извънредно сериозен напън и влошаваща се епидемиологична конюнктура в Бургас. Разговарях за увеличение на легловата база и наемане на спомагателен личен състав в РЗИ Бургас за завишаване на контрола. Нямаме към този момент растеж измежду медиците. Това се дължи на обстоятелството, че повече от тях са имунизирани. В момента позитивират медици, които са отказали имунизация ", посочи Ангелов.

В Ямболската болница има позитивна за COVID-19 родилка и позитивно новородено. Предполага се, че то се е заразило или трансплацентарно или по време на раждането, което е било естествено, заяви здравният министър, съобщи Българска национална телевизия.

" Нямаме проблем с родилката и детето. Разпоредихме в допълнение отопление. Сградата е доста остаряла, ще бъде увеличено подаването на топла вода към постройката. Говорихме с майките, уповавам се този проблем идващия ден да бъде решен ", разясни още той.

Здравният министър разяснява и влизането на България в черната ранглиста по смъртност.

" Сравняваме няколко индикатори, с индикатори, които са несравними. Тестовете в България са по-малки, макар антигентните проби. Ако тестванията са пропорционални с другите страни, ние няма да сме измежду първите места ", съобщи той.

" Хоспитализираните са повече от втората рецесия, интензивните са повече на от втората рецесия, само че системата удържа. Днес завършва последната среща, където се разисква разпределението на тези спомагателни ваксини. България има подготвеност да получи 1 млн. дози. Имаме опция да поръчаме на " Пфайзер " милион и половина. Ние преговаряме на експертно равнище и премиера на високо политическо равнище ", съобщи Ангелов във връзка с имунизациите и добави, че те са ефикасни и безвредни.

По отношение на отлива от имунизациите на АстраЗенека, проф. Ангелов съобщи, че сега има възвръщане на доверието. В момента в страната са имунизирани 5000 души с разнообразни типове ваксини.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР