В момента смъртността е с 13% повече от предишната вълна,

...
В момента смъртността е с 13% повече от предишната вълна,
Коментари Харесай

Проф. Балтов остро срещу Кацаров: В момента смъртността е с 13% повече от втората и третата вълна! Не може ГЕРБ да е виновен за всичко това

В момента смъртността е с 13% повече от предходната вълна, а служебният министър на опазването на здравето - с втори мандат вини за това ръководството на ГЕРБ. Това съобщи пред Нова телевизия някогашният шеф на " Пирогов " проф. Асен Балтов. Топ хирургът разяснява с сътрудника си проф. Георги Михайлов тежката коронавирус обстановка у нас, която, съгласно служебния здравен министър Кацаров, била " под надзор ".

Според Балтов имунизацията не може да е на 100% наложителна, само че би трябвало да се намерения за такава при работещите в обществените служби, медицински служащи и други " При 20% цялостен размер на имунизация това е " малцинство ", означи той.

" За да управляваме един развой, ние би трябвало да го познаваме. И ние предложихме на доктор - дано не разчитаме на данните на една частна лаборатория за епидемиологичната обстановка, да създадем национално изследване ", разяснява на собствен ред проф. Михайлов. " И в случай че ние създадем такова епидемиологично изследване, ще знаем накъде да насочим нашите профилактични и лечебни старания като здравна система ", добави той.
свързани новини51157преди 14 часа74016на 13.10.2021
Проф. Балтов означи, че в Израел 3,7 млн. души са получили трета доза: " Имунитетът не е безконечен, той понижава и по тази причина би трябвало да се направи бустерната доза. Такава акция няма в България ".

Топ хирургът изясни и за какво става кандидат-депутат от ГЕРБ: „ Лично считам, че имам какво да дам. Моята експертиза не е дребна. Четири години и половина бях шеф на „ Пирогов” и видях какво ли не в този интервал. Това, че някой счита, че има единствено негативи в работата на ГЕРБ - не съм склонен с това”, съобщи той.

Запитан дали има проекти да става един ден здравен министър, проф. Балтов отговори: " Никакви проекти, желая да дам експертиза ".
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР