В момента се провежда трета операция по евакуация на цивилни

...
В момента се провежда трета операция по евакуация на цивилни
Коментари Харесай

В ход е трета операция по евакуация на цивилни от украинския град Мариупол и от завода "Азовстал"



В момента се организира трета интервенция по евакуация на цивилни от украинския град Мариупол и обсадения металургичен комплекс " Азовстал ".

Това разгласи генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, като отхвърли да разкрие повече детайлности, " с цел да се избегне подкопаването на вероятния триумф ".

Той добави, че през последната седмица Организация на обединените нации и Червеният кръст са съумели да изтеглят към 500 цивилни от региона.

В същото време украинският вицепремиер Ирина Верешчук заяви, че евакуация от обсадения град Мариупол ще се организира на 6-ти май от 12.00 часа локално време.

Руските спецчасти се пробват да обхванат на територията " Азовстал ". По информация от Киев и двете страни търпят тежки загуби. Руският президент Владимир Путин съобщи в четвъртък, че Москва е подготвена да обезпечи безвредната евакуация на хората от стоманодобивния цех " Азовстал ", като прикани Украйна да подреди на бойците си в комплекса да се предадат.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР