В момента се анализират различни сценарии за компенсиране на енергийна

...
В момента се анализират различни сценарии за компенсиране на енергийна
Коментари Харесай

Кирил Петков: Разглеждаме различни сценарии за енергетиката при конфликт в Украйна

В момента се проучват разнообразни сюжети за компенсиране на енергийна рецесия при възможен спор Русия-Украйна. Това увери министър председателят Кирил Петков в отговор на въпрос, заложен по време на чуването в Народното събрание от Йордан Цонев от Движение за права и свободи.

" Доколкото тази рецесия въпреки всичко е непредвидима, студеният спор е налице, ясно е, че България е подвластна суровинно от Русия. Икономиката ни може да рухне безусловно, планува ли държавното управление сюжет, запълнен ли е запасът от енергийни първични материали, от храни и от всичко това, което има потребност. Има ли сюжети в бюджета за възможна спешна обстановка ", попита Цонев.

" Да, сега се проучват разнообразни сюжети, както направихме със здравната рецесия - да имаме подготвени ограничения " ", съобщи Петков. " Най-важната част е енергийната ни сигурност. Имаме няколко директни оферти, които биха компенсирали до огромна част риска за националната сигурност от енергийна позиция и се надявам, че българските семейства и бизнеси няма да усетят тази рецесия ", добави министър председателят. Той разкри, че в бюджета няма очакван сюжет за ограничения при боен спор, само че разкри, че постоянно можем да вземем заем.

" От финансова позиция министърът на финансите няма вид на бюджета, само че има буфери. Тези буфери биха могли да бъдат употребявани в миг на рецесия с военни дейности. Мога да успокоя всички българи, че без значение каква рецесия пристигна при нас, ние имаме всички разновидности да минимизираме тази рецесия ", успокои министър-председателят.

В коментар на това ние дали ще подкрепим налагането на стопански наказания на Руската федерация, Кирил Петков отвърна, че ще действаме единно с Европейски Съюз при вземането на решението.

" Това е вид ескалация, която не бихме желали да забележим, изключително, в случай че има нарушение на интернационалното право от страна на Руската федерация, ние ще имаме един общ глас с Европейски Съюз, Да се види, че всеки, който нарушава интернационалното право, има своите последици ", сподели Кирил Петков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР