В момента Русия може да получава повече приходи от изкопаемите

...
В момента Русия може да получава повече приходи от изкопаемите
Коментари Харесай

Москва получава повече пари от търговията си с нефт и газ, отколкото преди войната в Украйна: US съветник по въпросите на глобалната енергийна сигурност

В момента Русия може да получава повече доходи от изкопаемите си горива, в сравнение с малко преди нахлуването си в Украйна, защото световното нарастване на цените компенсира въздействието на западните старания за ограничение на продажбите, съобщи пред законодателите по време на чуване в четвъртък пратеникът на Съединени американски щати по въпросите на енергийната сигурност Амос Хохщайн, съобщи Ройтерс.

На въпроса дали в този момент Москва получава повече пари от търговията си с петрол и газ, в сравнение с преди няколко месеца, Хохщайн дава отговор: " Не мога да отрека това. " Служителят приказва пред подкомисията на Сената за Европа и районното съдействие в региона на сигурността.

 

В началото на март Съединени американски щати ограничиха целия импорт на съветски недопечен нефт, някои петролни артикули, полутечен природен газ и въглища в границите на глобите, провокирани от военните дейности на Русия в Украйна. В сряда ръководителят на Държавната дума на Русия Вячеслав Володин обаче съобщи, че доставките на нефт от Русия за Съединени американски щати са се " нараснали съвсем двойно през март спрямо февруари ".

Европейски Съюз, който дълго време не искаше да постанова ограничавания върху вноса на съветски нефт и вместо това насочваше глобите си към финансовия и банковия бранш, се съгласи да вкара възбрана върху съветския нефт в края на май. Блокът реши да спре 75% от вноса неотложно, а 90% - до края на годината. Унгария и няколко други страни обаче получиха дерогация заради невъзможността на стопанските системи им да се оправят без съветски доставки.

 

 

 През април Wall Street Journal заяви, че единствено през този месец доставките на нефт от Русия са се нараснали с 300 000 барела на ден.

 

 

В средата на май Bloomberg заяви, че приходите на Русия от нефт нарастват макар глобите и са скочили с към 50% от началото на 2022 година Руското държавно управление също по този начин заяви, че производството на нефт в страната се възвръща, и уточни някои нови клиенти от Азиатско-тихоокеанския район, които са почнали да купуват съветски недопечен нефт.

 

Индия е един от тези клиенти, като съгласно Ройтерс през май износът на съветски нефт за тази страна е скочил 25 пъти. Междувременно глобите наподобява се обърнаха против Съединени американски щати и техните съдружници. По-рано тази седмица президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи изключително състояние в региона на енергетиката, като съобщи, че способността на страната да обезпечи задоволително електрическа енергия е застрашена.

 

 

През миналия уикенд Американската автомобилна асоциация (ААА) заяви, че цените на бензина в Съединени американски щати са се удвоили при ръководството на Байдън и са достигнали рекордни стойности - 4,81 $ за галон предходната събота. На 1 юни Международната организация по енергетика предизвести, че Европа, която също е изправена пред внезапно повишаване на цените на бензина, може да прибегне до нормиране на горивата в изискванията на невиждана енергийна рецесия.

 

 

 Снимка: Ройтерс

 

 

 

 

 

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР