В момента работим да намалим основните разходи за електроенергия в

...
В момента работим да намалим основните разходи за електроенергия в
Коментари Харесай

Превръщат Природонаучния музей в Пловдив в единствения изцяло зелен музей в България

В момента работим да понижим главните разноски за електрическа енергия в музея. Това заяви в предаването " Цветовете на Пловдив " на Радио " Фокус " шефът на Регионалния природонаучен музей в Пловдив Огнян Тодоров. " Надявам се да успеем до края на годината да сложим фотоволтаична система, която да понижи разноските за електричество, което ще ни даде спомагателен финансов запас, с който можем да разполагаме и по този метод да се превърнем в единствения за момента напълно зелен музей в България ", добави Тодоров.

В сегашния миг всеки един квадратен сантиметър от музея е напълнен.

" От тук нататък към този момент рискуваме да създадем чувството за натруфеност на експозицията. Имаме опция да покажем още доста забавни неща, имаме много хрумвания, за огромна наша наслада имаме и опция да ги осъществим, само че в действителност тук се излъскаме с казуса с пространствата ", сподели още шефът на най-посещавания музей в Пловдив.

Има разнообразни оферти от общината за увеличение на площта на музея. Тодоров се надява, откакто минат локалните избори, новото управление на хобщината да има предпочитание да доразвие тази тенденция. Като цяло в плана, който сега се построява в Дондуковата градина, има заложени един или два  павилиона, като краткотрайно преместваеми уреди, които ще бъдат част от експозицията на музея. Но към този момент към момента има много незнайни.

" Принципът на музея е основан под логото " Добре пристигнали в другите светове “. Т.е. всеки един клиент има нещо, което му харесва повече по отношение на останалите. Едни харесват костенурки, други харесват пеперуди, трети харесват змии. Така че се опитваме да осигурим опция на всеки един да види това, което най-вече го вълнува. Точно заради тази причина изградихме и нашата зала с динозаврите, тъй като има голямо количество деца и възрастни, на които това са им обичаните обекти. И попадайки в атмосферата на нашия музей, влизайки при нас, търсейки къде се намира паяка, който те желаят да видят, те ще минат около цялото разнообразие на живата и неживата природа, и по този метод ще успеем да ги образуваме ", изясни Огнян Тодоров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР