В момента Продължаваме промяната- Демократична България“ нямат моралното право да

...
В момента Продължаваме промяната- Демократична България“ нямат моралното право да
Коментари Харесай

ГЕРБ ще изхвърлят Денков като парцал

В момента „ Продължаваме промяната- Демократична България “ нямат моралното право да ръководят с резултата, който реализираха на локалните избори. Това сподели ръководителят на парламентарната група на Има Такъв Народ Тошко Йорданов.

Коментарът на Йорданов е в отговор на въпроса ще оцелее ли сглобката.

Той уточни, че колкото по-бързо си замине това държавно управление, толкоз по-добре. По думите на Йорданов това е „ извънредно нездравословно за цялата страна държавно управление “. „ Тази сглобка рано или късно ще се разпадне, тъй като първо е зачената в грях, второ е нездравословна, трето ГЕРБ ще ги изхвърлят като парцал, сега, в който не им правят към този момент работа, а към този момент ПП-ДБ нанасят единствено вреди, в това число и на ГЕРБ “, сподели Йорданов.

Това ръководство през цялото време е мъчно за всички участници в него. Не можем да кажем, че поражда нова политическа позиция, която да докара до преразглеждане на задачите, съгласно които беше основано това ръководство. Това съобщи пък съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов.

„ Всяка от партиите и обединенията ще направи своя разбор “, добави Иванов и изрази вяра, че откакто локалните избори към този момент минаха, страстите ще се успокоят.

Той посочи, че промяната на министрите е работа на премиера и на вицепремиера. „ Добре е първо да чуем техните съответни реакции “, разяснява още Иванов.

ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС би трябвало да продължат да работят дружно. Това съобщи пък другият съпредседател на „ Продължаваме Промяната ” Кирил Петков.

„ Знаем, че след изборите има моменти, когато човек би трябвало да направи проверка, да осмисли резултатите си. За сътрудниците ще са сложни моменти. Все отново изборите свършиха и ги призоваваме да дойдат в зала, с цел да може да работим. Цяла България чака бюджета, има несъгласие което би трябвало да се отхвърли. Ще би трябвало да работим дружно, всички сме платени от народа, с цел да сме в Народното събрание и ще ги чакаме “, сподели Петков.

„ Притеснява ни, че се взимат решения, в това число законодателни начинания без да се обсъдят с нас. Пример за това са данъчните закони, както ѝ кадровата политика. Все още се чудим за какво заместник-министърът на електронното ръководство е на поста си ”.

Това разяснява ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Какво ще се случва с 49-ия парламент зависи от плануваното за през днешния ден тридневно Национално заседание на ГЕРБ, както и на плануваната за 17 ноември Национална конференция на Движение за права и свободи – двете партии, които имат най-вече общински съветници на локалните избори, както поотделно, по този начин и дружно, и на практика са първа и втора мощ по места в цялата страна.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР