В момента няма никаква причина да се променят правилата за

...
В момента няма никаква причина да се променят правилата за
Коментари Харесай

Премиерът: Няма никакво съмнение, че конфликтът, който виждаме в Израел, е свързан с конфликта в Украйна и със серията от преврати в Африка

В момента няма никаква причина да се трансформират разпоредбите за здравна сигурност и да се постановат каквито и да е ограничавания. В обичайното си месечно изявление в обществената мрежа Facebook през днешния ден министър-председателят акад. Николай Денков изрично опроверга популяризираните в интернет неистини за иден локдаун или всеобщо носене на маски поради COVID-19.
 
Акад. Денков напомни, че още през предходната година беше признат народен проект за справяне с пандемията, в който ясно са разказани знаците, при които е належащо въвеждането на спомагателни ограничения. Един от основните знаци е натовареността на лечебните заведения, а все още няма никакви сигнали за претоварване на здравната система. Страната ни продължава да се намира на най-ниския стадий на реакция съгласно епидемиологичните индикатори. " Няма никаква причина да се търси развиване в друга посока ", съобщи още министър председателят и прикани българските жители да се осведомят по тематиката единствено от публични източници.
 
Министър-председателят удостовери, че държавното управление продължава да търси градивен разговор за енергийния преход във въглищните райони. " Споразумението е положително за всички, само че част от миньорите и енергетиците към момента са заблудени от хора с политически упоритости, от хора, които работят на правилото – колкото е по-зле за България, толкоз е по-добре за нашите политически упоритости. Никой няма изгода сега от запушената автомагистрала, от нагнетяване на напрежението, дано да седнем и да огледаме проектите ", съобщи акад. Денков. Той уточни териториалните проекти като основните документи, които ще оказват помощ на въглищните райони да се приспособяват по-добре към прехода. " Ясно е, че ще има преход. Той ще става гладко и с грижа за хората. Няма да затваряме административно ТЕЦ-ове. Ще развиваме новите технологии и ще поддържаме енергийната сигурност с нужните базови мощности ", добави министър председателят.
 
Страната ни продължава да поставя всички старания за влизане в Шенгенското пространство през декември т.г., сподели още министър-председателят. " Имаме доста сериозен прогрес във връзка с договарянията за Шенген. Все още няма гаранции, само че диалогът към този момент е доста друг поради работата на това държавно управление и поддръжката, която то има в Народното събрание. Имаме сериозен прогрес и по еврозоната. Това е европейското бъдеще на България и напредваме доста бързо към него. Имаме  доста ясна стратегия, тя се извършва с бързи темпове. За няколко месеца свършихме работа, която е отлагана години наред ", безапелационен беше акад. Денков. По думите му е от извънредно значение актуалната сесия на Народното събрание да завърши сполучливо с приемането на плануваните законодателни промени и измененията в Конституцията. " Ако успеем, това ще бъде най-успешната сесия за доста години обратно. Ако процесът се пресече в този момент, доста от заложените триумфи за идващите месеци и години ще бъдат изгубени ", съобщи министър председателят.
 
Министър-председателят изрази опасения за риска от ескалация на напрежението в Израел и посочи, че кабинетът има подготвеност да обезпечи спомагателен полет на държавния аероплан, в случай че има още българи, искащи да се приберат в България. " Няма никакво подозрение, че спорът, който виждаме в Израел, е обвързван с спора в Украйна и с това, което виждаме като серия от преврати в Африка. Има доста сериозна координирана акция за дестабилизиране на света сега. Това е метод да се измести фокусът на света от нападението на Русия над Украйна и опит да се разпредели това напрежение върху по-големи елементи от света. Решението на тези спорове през идващите месеци и години ще предопредели какво ще се случва в света десетилетия напред, ще предопредели бъдещето на нашите деца и внуци ", заяви  още акад. Денков.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР