В момента никой не знае броя на бездомните котки –

...
В момента никой не знае броя на бездомните котки –
Коментари Харесай

Преброяването на бездомните котки в София започва от кв. „Яворов“



В момента никой не знае броя на бездомните котки – както в София, по този начин и в цялата страна. Те са по-невидими от хората, тъй като не са опасност за тях. Не са в полезрението и на локалната администрация.

Фондация „ Четири лапи “ и Столичната община стартират взаимна акция за броене на бездомните котки в София , като началото е на 19 април.

Специализираните екипи отиват първо в квартал „ Яворов “.



„ Когато преброявахме бездомните кучета през 2018 година забелязахме, че броят им е намалял до към 3500. 70% от сигналите, които доближават до „ Четири лапи “ за кастрация на животни, се отнасят за котки “, оповестиха в студиото на Радио София доктор Маргарита Чанкова от фондацията.

Няма статистика даже на домашните котки , само че въз основата на продаваната храна за тях, може да се счита, че в България има към 800 000 .

След като в границите на 5 дни бъдат преброени бездомните котки в кв. „ Яворов “, те ще бъдат хванати по човечен метод, кастрирани в центъра на фондацията в Банкя, върнати по местата им, след което ще бъдат следени , изясни още ветеринарният доктор от „ Четири лапи “.
Само за първите 4 месеца на 2021 година са кастрирани над 1000 бездомни котки .

За интервала на преброяването бранителите на четириногите ще продължат и другите си действия, по тази причина молят към сигнали и подпомагане от страна на жителите.

Чуйте диалога на Гергана Пейкова с д-р Маргарита Чанкова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР