В момента не може да се установи дали е извършен

...
В момента не може да се установи дали е извършен
Коментари Харесай

Вълчев за геноцид в Украйна: Най много се лъже преди избори, след лов и по време на война

В момента не може да се откри дали е осъществен геноцид в Украйна, съобщи пред бТВ деканът на Юридическия факултет на СУ " Св. Климент Охридски " и някогашен министър на образованието.

„ Ако желаеме да създадем същинско следствие и да се разбере кой какво е направил, това не може да стане в горещата част на спор. Това, което ми се желае в този момент да напомня, че преди 150 години един доста интелигентен мъж, съгласно мен, вярно е отбелязал, че най доста се лъже преди избори, след лов и по време на война. Пък и сега съгласно мен основно разузнаванията пускат информация от едната и от другата страна. Много е мъчно се схваща какво в действителност се случва. Това не пречи ние да имаме морална позиция изобщо против войната, несъмнено “, съобщи проф. Даниел Вълчев във връзка изказванията за потреблението на химически оръжия и геноцид, осъществяван от съветските сили в Украйна.

„ Войната е извънредно нещо. Това няма никакво подозрение и тя би трябвало да бъде съгласно мен морално жигосана. От там нататък правото е съвсем безсилно най-малко все още, тъй като войната в действителност е цялостното отричане на правото. Правото планува процедура за откриване на някакво действие, за неговото квалифициране и едвам тогава изговаряне на присъдата. По време на война ние вършим таман противоположното, ние произнасяме присъдата и по-късно вероятно някой да се оправя “, сподели Вълчев.

„ Има дефиниции на геноцид, те са известни, само че така или другояче все още ние не знаем обстоятелствата, с цел да ги подведем под нормата. Поне няма категорично открити обстоятелства, тъй че, съгласно мен, всеки подобен диалог би бил прекомерно идеологически претрупан. За да има някакво правно значение “, сподели Вълчев.

Що се отнася до изявленията на американския президент Джо Байдън за геноцид в Украйна, Вълчев счита, че „ за жалост, западният свят няма самочувствието да води военни дейности против страна като Русия и в този момент ние компенсираме с едно сатанизиране и мощно говорене “.

Според него от спора в Украйна печели в дълготраен проект Китай, а западните страни към този момент не могат да дефинират световната политика.

„ Най-важното в този миг е да имаш мощно държавно управление, а аз се притеснявам, че инцидентни хора ръководят страната “, счита Вълчев за актуалната обстановката в България.

Според него може да чакаме министър председателят Крил Петков да отстъпи в разногласието на България със Северна Македония.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР