В момента наблюдаваме един много комплексен конфликт от три други

...
В момента наблюдаваме един много комплексен конфликт от три други
Коментари Харесай

Проф. Владимир Чуков: Турция има причини да запази добрите си отношения с България

В момента следим един доста сложен спор от три други спора, които се нанасят един върху различен, като епицентърът е войната в Идлиб. Това уточни за " Още от деня " по Българска национална телевизия арабистът проф. Владимир Чуков в коментар за напрежението по гръцко-турската граница и мигрантската рецесия.
Вторият спор е извънредно огромното напрежение сред Турция и Гърция, в резултат на сливането на икономическата зона сред Турция и Либия, добави той. Арабистът открои, че това, което прави сега Ердоган, е отваряне на втори фронт. Според него посредством стартирането на мигрантите на територията на Гърция турският президент се стреми " да облекчи ситуацията си в Идлиб ".
" Това той го сподели неведнъж и съгласно мен, в случай че в Идлиб се получи някаква консенсусна обстановка, тя ще бъде постоянно краткотрайна. Аз си мисля, че той доста мощно ще преразгледа своето държание, защото сега точно турските управляващи са тези, които тикат мигрантите, те ги извозват от центъра на страната, дават им суха храна, в това число морски катери ги извозват ", добави той. Владимир Чуков беше безапелационен, че Ердоган се пробва да обърне внимание на Европа и " да я накара да застане зад проблемите, които той има в Идлиб ". Европа обаче има тъкмо противоположната реакция, акцентира той.
Проф. Чуков разяснява, че е значимо да се наблюдава до какво ще доведат диалозите сред Ердоган и Путин, които може да стигнат до някакъв консенсус, за какъвто има знаци. Той напомни, че през 2015-2016 година вследствие на предходната мигрантска рецесия Англия реши да напусне Европейски Съюз. Общественото мнение в западните страни, наранени от натиска, е да посочат червен картон на тези, които позволяват този безотговорен напън. Твърдите гласове станаха доста мощни, което се отнася изрично и за Германия. Не би могло да бъде позволено външен фактор, каквито са бежанците, да диктуват нашия политически ред, безапелационен бе той.
Проф. Чуков изясни, че спорът с Гърция се корени във вековете и пикът му в този момент е резултат от контракта с Либия. По тази причина и мигрантите са ориентирани към Гърция, а не към България, защото не би трябвало да забравяме за турските гастарбайтери, които минават през нашата територия. Турция има аргументи да резервира положителните си връзки с нашата страна, сподели още той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР