В момента магистрала Тракия прилича на Цариградско шосе в 8

...
В момента магистрала Тракия прилича на Цариградско шосе в 8
Коментари Харесай

Проф. Рачев: В момента България е по-добрата туристическа дестинация от Турция и Гърция

В момента автомагистрала " Тракия " наподобява на Цариградско шосе в 8 ч сутринта, което е обикновено, защото се обрисуват доста хубави празници и е редно да отидеш на посетители при братчеда или при баба. Това показа в утринния блок на Българска национална телевизия климатологът проф. Георги Рачев.

По думите му ситуацията в Турция и Гърция не е забележително, отбелязвайки, че гръцките управляващи удължиха противоепидемичните ограничения до 14 май, а пък Турция влиза в тежък локдаун.

Намираме се в невероятна политическа рецесия и чест прави на държавното управление преди своето отдръпване, че вкара тъкмо тези ограничения за влизане в страната на туристи. Имаме ясно написани правила в този миг и седим по-добре от Турция и Гърция, добави проф. Рачев и увери, че ни чака обикновено и хубаво лято.

От своя страна шефът на Института по оценки и разбори на туризма Румен Драганов уточни, че единствено този месец чакаме към 400 хиляди задгранични туристи да посетят страната ни, а за годината – към девет млн.

Според него един PCR тест се равнява на две нощувки у нас, което смята за безусловно ненужно и натоварващо границите ни.

Очаквам напълно скоро да отпаднат всички тези рестрикции. Това са усложнения, тъй като даже да имате документ, чакате минимум четири часа на границата, съобщи Драганов, давайки образец с Гърция.

Той показа същото мнение като проф. Рачев, че държавното управление е въвело нужните ограничения, с цел да може туризмът ни да действа.

Няма остроумен трик, с който да излъжеш хитрия екскурзиант. Не поучавам никого да лъже в туризма. Много е значимо да бъдем правилни и България е правилна. В Гърция, където съобщаваха по какъв начин сякаш всички са имунизирани, през миналата седмица много хора се изпозаразиха с ковид, сподели още Румен Драганов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР