В момента китайско-американските отношения понасят сериозен удар. Необходимо е двете

...
В момента китайско-американските отношения понасят сериозен удар. Необходимо е двете
Коментари Харесай

Уан И се срещна с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

„ В момента китайско-американските връзки понасят сериозен удар. Необходимо е двете страни, изхождайки от отговорно отношение към света, историята и двата народа, да намерят верен метод за поощряване на стабилността на двустранните връзки “, съобщи Уан И, член на Държавния съвет и външен министър на Китай по време на срещата с Държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен в Ню Йорк на 23 септември.

Уан И посочи, че въпросът за Тайван е обвързван с главните ползи на Китай. Съединени американски щати са поели ясни политически задължения към Китай по въпроса, само че дейностите им, обаче, са надалеч в прорез с тях. Щатите дават неправилни и рискови сигнали на Тайван като даже намерено настояват, че оказват помощ за отбраната на Тайван. Уан И изрази вяра, че Съединени американски щати ще премислят и трансформират външната си политика по отношение на Китай, основана на принуда.

Блинкен съобщи, че сега американско-китайските връзки се намират в сложен интервал. „ Придвижването на устойчиво развиване на двустранните връзки е в интерес и на двете страни. Съединени американски щати са подготвени за запазят разговора с Китай за да бъдат избегнати недоразбиране и неправилни преценки на обстановката и да се откри път за развиване напред “.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР