В момента изграждаме 100 километра канализация в цяла София. Улиците

...
В момента изграждаме 100 километра канализация в цяла София. Улиците
Коментари Харесай

Георги Георгиев за бюджета на София: Ако не бъде одобрен, улиците ще останат разкопани и през зимата

„ В момента построяваме 100 километра канализация в цяла София. Улиците ще останат разкопани. Целта на съперниците ни е те да останат разкопани за изборите, само че по този начин ще останат и през зимата, в случай че не бъде одобрен бюджетът на Столичната община “.

Това сподели в предаването „ Тази заран “ ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

„ Има подготвени здания за 85 групи в детски градини. Учителите са назначени. Имаме пари да платим, само че без бюджет те не могат да бъдат изплатени. Демократична България и ГЕРБ гласоподаваха дружно националния бюджет. Настоявам сътрудниците от „ Демократична България “ да ни поддържат. С всички общински съветници върша срещи. В бюджета капиталовата стратегия е за над 650 милиона лв.. Тя бе призната от всички партии. Подкрепят националния бюджет, само че не поддържат столичния. Подкрепиха един път капиталовата стратегия, а в този момент не желаят “, уточни той.

„ Предвидено е увеличение на средствата за градски превоз и разчистване. В финансовата стратегия за 650 млн. лв. има десетки оферти на „ Демократична България “. 50 млн. лв. са планувани за създаване на тротоарите. Борис Бонев единствен не поддържа “, сподели Георгиев.

Според него няма нарушаване на процедурата при назначение на шеф на АГ „ Шейново “.

„ Румен Велев и Таня Андреева са кандидатствали да бъдат членове на Съвета на шефовете на болничното заведение. Велев е единственият претендент за шеф. Съгласете се, това не е конкурс с конкуренция. Освен писмен знак в закона има и дух. Духът на закона планува опция за конкуренция. Това са съображенията. Таня Андреева е определена за период до 6 месеца. Тя не е шеф. Тя е краткотрайно изпълняваща тази служба “, разяснява ръководителят на СОС.

Георги Георгиев не разяснява коя ще е кандидатурата от ГЕРБ за кмет на София.

„ Ще бъде оповестено решението на Изпълнителната комисия в границите на няколко дни. Готов съм за доста неща, а за други не съм подготвен. Нека да си дадем време, за се случат нещата по този начин, както би трябвало. Стъпките могат да бъдат разнообразни. Аз натрупах доста опит, от който виждате, че има потребност, с цел да осигурим здравия разсъдък в локалната власт “, уточни той.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР