В момента иранците са най-големият победител в геополитическата игра, коментира

...
В момента иранците са най-големият победител в геополитическата игра, коментира
Коментари Харесай

Журналистът Мохамед Халаф: Иранците са най-големият победител в геополитическата игра

В момента иранците са най-големият победител в геополитическата игра , разяснява журналистът Мохамед Халаф за „ БНР “. По думите му те са съумели да нанесат огромни политически , военни и морални вреди на Израел и Съединени американски щати, както са основали и дестабилизация в района на Близкия изток.

„ Иран сега държи в ръцете си всички карти за решение на палестинския проблем. Иска да го вземе от ръцете на арабските държавни управления и най-много на Саудитска Арабия, която беше основател за основаване на нов проект за решаването му “, изясни Халаф.

Експертът направи коментар и за ударите върху хутите в Йемен . Припомняме, че на 12 против 13 януари през нощта военните на Съединени американски щати са нанесли още един удар, който идва ден след серията от офанзиви с ракети по бази на бунтовниците хути в Йемен. Последният е бил ориентиран към радар , представляващ опасност за морския трафик в Червено море, прецизираха американски чиновници, добавяйки, че е бил осъществен от военноморски транспортен съд в Червено море.

Халаф съобщи, че атакуваните са били предизвестени първо от държавното управление във Англия, а след това и от Съединени американски щати. Това е и повода хутите да се реалокират надалеч от оръжейните хранилища.

„ Съединени американски щати не са желали да нанесат огромни вреди на хутите, защото не желаят да има по-силни реакции, които не могат да управляват в района. Ако това се случи, иранците ще прибегнат до обединяване на фронтовете. В един и същи миг Съединени американски щати ще бъдат ударени на разнообразни места, както и израелските обекти “ , съобщи още той.

Експертът не счита, че хутите ще спрат с набезите си и акцентира, че този път американците са решени „ да покажат мускули “ , атакувайки освен техните хранилища , само че и водачите им.

Същевременно арабските общества са на улицата и оказват политически напън върху европейските кабинети , сподели Халаф, допълвайки, че Германия и Франция са почнали да трансформират описа за протичащото се: „ Започнаха да подлагат на критика израелците за това, което се случва в Газа. Промяната става с помощта на това, което вършат иранците измежду тези диаспори. “

Халаф дефинира последния диалог сред като „ противен “ и напомни: „ Блинкън му сподели, че има проект „ Хамас “ да бъдат извадени от Газа. „ И вие може да управлявате, само че първо би трябвало да свършите няколко неща. Първото е политическо преструктуриране на вашата власт. Трябва да имате вицепрезидент и ново държавно управление, да се борите против корупцията, да измененията цялата конструкция на образованието и да престанете да предизвиквате ненавист сред двата народа. Ние и европейците ви даваме пари. Вие финасирахте тези атентатори и фамилиите им. Имате тези задания, с цел да може да вземете интензивно присъединяване в това, което ще се случва в Газа и на цялата територия на Палестина “. Отговорът на Махмуд Абас беше: „ Преди да желаете от нас да реформираме нашата политика, реформирайте вашата политика в Съединени американски щати “. Това не е отговор на рационален водач, който търси решение на протичащото се в района. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР