В момента има затишие, болниците са пълни на 1/3. В

...
В момента има затишие, болниците са пълни на 1/3. В
Коментари Харесай

Доц. Мангъров: При преболедуване от COVID се получава по-мощен имунитет, отколкото с ваксина

В момента има мъртвило, лечебните заведения са цялостни на 1/3. В момента има мъртвило, което е обикновено поради ограниченията, които бяха подхванати. Лошото е, че откакто ограниченията бъдат разхлабени всичко ще се върне постарому и това неизбежно ще се случи, тъй като ние не можем да стоим затворени во веки веков. Това разяснява доцент Атанас Мангъров в ефира на 7/8 TV.

" Има и други, които са доста по-затворени и все пак случаите им хвърчат до небето. Това, което ние не желая да разберем, не знам за какво, е каква част от имунитета е прекарала този вирус. За да стигнем до груповия имунитет би трябвало 70% от популацията да е изкарало този вирус и да има антитела, както и кафези на паметта. Има два разновидността - едното е преболедуването, а другото е имунизацията и двете неща би трябвало да вървят редом, с цел да се стигне до резултата. От октомври насам близо 40% от хората, които се изследват за антитела, са се срещали с вируса. Може би все още в страната ни 40% от хората са се срещали с вируса, може би, тъй като ние не желаеме. Нашата цел е не да се набоцкаме всички, а да се спре процесът по заразяване.

" Хората, които са изкарали вируса не би трябвало да се имунизират. Човек, когато се среща с вируса в цялостната му антигенна целокупност, дава доста по-мощен и дългогодишен имунитет, в сравнение с имунизацията, при която се употребяват единствено елементи от вируса. Това е фундаментален и теоретичен факт, в случай че някой споделя противното значи нещо Ви мотае. При имунизацията на Пфайзър в тялото на човек се вкарва иРНК, която кара неговите кафези да създава непознат белтък, против който имунната система образува антитела. Защото, в случай че кажем Вие сте изкарали морбили, а се ваксинирате против морбили, с нея се вкарва отпаднал вирус, за който Вие имате антитела, Вашето тяло доста бързо го унищожава и се натоварвате в допълнение. Но тук с тази ваксина, във Вашите кафези се вкарва непозната иРНК, която се пробва да създава непознат във Вашето тяло белтък, който съставлява обвивката на вируса. Вашата имунна система, която към този момент се е срещала с вируса има антитела и тя го унищожава, само че тук не е ясно до каква степен Вашата имунна система няма да разпознае този белтък от имунизацията като непознат и да го нападна. Процес, който при естествени условия липсва ", разяснява доцент Мангъров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР