В момента има големи възможности, много чуждестранни компании гледат с

...
В момента има големи възможности, много чуждестранни компании гледат с
Коментари Харесай

Много компании гледали към нас, но проблемът остава работната ръка

В момента има огромни благоприятни условия, доста задгранични компании гледат с големи вложения към България. Основният проблем, който те виждат, е подготвена работната ръка . У нас може да се създадем доста за понижаване на младежката безработица.

Toва съобщи служебният министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов на конференция, отдадена на въвеждането на дуалното образование в България.

По думите му дуалното образование е методът хората да видят, че предприятията са разнообразни. В лицето на Никола Стоянов дуалното образование има другар и покровител, като той даде обещание да направи каквото може дуалното образование в България да се усили, да се намерят механизмите да става не през обособени планове и да е национална политика. Правителството обаче не предписание задоволително за нахлуване на дуалното образование в страна като политическа и финансова поддръжка.
 Бизнесът не желае да дава процедура на учениците
Бизнесът не желае да дава процедура на учениците

Според " Галъп интенешънъл " теорията е остаряла, а практиката остава на назад във времето

Той поддържа дуалното образование, осведомен е с изгодите му, виждал го е на място и си мечтае да се доближим до една десета до Австрия. Представете си 10 000 индивида тук за дуалното образование какъв би бил приносът за Брутният вътрешен продукт на страната и самото образование, уточни той.

Според Стоянов няма нито една причина България да не влага силите си в дуално образование, тъй като то взема решение всички проблеми. Обратната връзка, която Стоянов има от механически университети и предприятия - съществува философия родителите да мислят децата им да работят в фабрики. Това обаче значи тежък физически труд и макар, че се отварят паралелки за механически специалности, постоянно те се попълнят мъчно, няма искащи, посочи Никола Стоянов.

Той се надява посредством дуалното образование родителите да схванат, че е хубаво да пускат децата си да учат модерни механически специалности.

Над 70 000 чиновници имат австрийските компании в България.
 Двойно повече възпитаници на дуално образование през 2020 година чака Вълчев
Двойно повече възпитаници на дуално образование през 2020 година чака Вълчев

То е потребно и за учащите, и за бизнеса, уверен е министърът
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР