В момента има две много важни тенденции - да се

...
В момента има две много важни тенденции - да се
Коментари Харесай

Любомир Аламанов: Спиране на фалшивите новини и позитивни факти от хора, в които има доверие

" В момента има две доста значими трендове - да се спрат подправените вести и да се дадат положителни обстоятелства от хора, към които към момента има останало доверие ". Това мнение изрече пред БНР специалистът по връзки Любомир Аламанов.

" Защо лекарите и учителите не желаят да се имунизират? 50% от лекарите освен не желаят, само че и го приказват това по медиите, излъчват това обръщение, което обърква хората. Учителите пеят на 24 май " Науката е слънце ", а приказват антинаучни нелепости, това е просто позор! ", разяснява той.

Според него би трябвало да се организира акция, с която учители, лекари и хора от държавната администрация да бъдат уверени от специалисти за какво би трябвало да се имунизират.

Аламанов акцентира, че налагането на зелените документи " от през вчерашния ден за през днешния ден " е стресирало хората и е основало чувство у хората, че държавното управление не знае какво прави:

" Една от първите стъпки на служебния министър на опазването на здравето Стойчо Кацаров беше да сътвори проект с доста точни числа по кое време и при какви условия се затваря страната. Защо той не си го съблюдава - не знам! Ако този проект се спазваше, трябваше още преди месец и половина - два да бъдем тотално блокирани.... Заради няколко гласа на антиваксъри нито една политическа партия не застана намерено да каже на хората да се имунизират ", сподели ПР специалистът.

Той посочи, че най-хубавите експерти по ПР не са били питани по отношение на информационната тактика за битка с Covid епидемията :

" Още през май 2020-а година Асоциацията на ПР организациите изпрати писмо до ръководещите с предложение да помогнем, само че никой не ни обърна внимание ".

Интервюто на Людмила Железова с Любомир Аламанов в предаването " Нещо повече "  можете да чуете от звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР