В момента два от мобилните оператори не могат да вдигнат

...
В момента два от мобилните оператори не могат да вдигнат
Коментари Харесай

Нинова: Теленор и А1 не могат да вдигнат таксите и със стотинка, Виваком - може

В момента два от мобилните оператори не могат да вдигнат и с една стотинка таксите, разяснява вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова  в Народното събрание, преди първата среща на експертния съвет на ръководещата коалиция за законодателни промени за  активността на колекторските компании. 

Тя изясни, че мобилните оператори са изпратили на своите клиенти известие, че ще вдигнат цените от февруари, само че това тяхно желание е спряно със заповед на Комисията за отбрана на потребителите към Министерството на стопанската система и промишлеността.

Причината е, че два от операторите - " Теленор " и " А1 ", пробваха нарастване на таксите за две години, със задна дата - за 2021 година и 2020 година Те нямат право на това, тъй като в договорите, които са подписали с потребителите, написа, че имат право единствено веднъж за една година да подвигат таксите, изясни Нинова и дефинира това като нелоялна комерсиална процедура.

" Издадохме заповед, с която забранихме това да се случва, и тази заповед я въведохме в така наречен авансово осъществяване. В момента не могат да усилят и с една стотинка таксите ", разяснява тя, представена от Българска телеграфна агенция. 

" Виваком " не предстои на тази заповед, защото не е поискала нарастване за 2021 година и за 2020 година, а единствено за 2021 година, уточни Нинова.

Тя заяви, че вчера двата оператора са обжалвали заповедта по правосъден ред. По думите й, до момента в който не излезе правосъдното решение, те не могат да усилят цените на мобилните телефони с една стотинка.

Вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова разяснява тематиката преди първата среща на експертния съвет на ръководещата коалиция за законодателни промени, които да регламентират активността на колекторските компании.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР