В момента анализираме всички възможни канали за газ – „Газпром“

...
В момента анализираме всички възможни канали за газ – „Газпром“
Коментари Харесай

Росен Христов: Не ни е приоритет да преговаряме с „Газпром“

В момента проучваме всички вероятни канали за газ – „ Газпром “ е един от вероятните канали, който все е още на масата. Това сподели на брифинг в Министерския съвет, след съвещанието на служебния кабинет служебният министър на енергетиката Росен Христов.

„ Откакто сме пристигнали в министерството, не сме осъществявали контакти с „ Газпром “. Не ни е приоритет да преговаряме с „ Газпром “, опитваме да се осигурим нужните количества газ през всички други снабдители, само че при положение на нужда, последният вид е „ Газпром “. Приоритет сега са доставките на LNG газ (втечнен газ), както и на синьо гориво от Азербейджан “, добави още Росен Христов.

„ Противно на всички спекулации, нашето държавно управление е впрегнало 30-40 индивида от няколко министерства, които всекидневно поставят големи старания този интерконектор да бъде пуснат в период. Преди нас, обстановката е просто била с доста ниска форма на надзор, което е разрешило тези забавяния. Опитахме се поправяме неточност в имената, тъй че да предотвратим връщане. Връщането беше реалност, само че сега всички административни проблеми са отстранени, уповавам се нещата да се задействат в период “, добави още той.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР