В момент, в който държавата търси начини за подпомагане на

...
В момент, в който държавата търси начини за подпомагане на
Коментари Харесай

БСП - София: Трябва да се гарантира социално-поносимата цена на парното

В миг, в който страната търси способи за подкрепяне на частния бизнес, е обикновено да търсим поддръжка и за общинската " Топлофикация ", която обслужва над 1 милион софиянци, безапелационни са столичните социалисти, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия.

Групата на " Българска социалистическа партия за България " в Столичния общински съвет поддържа предлагането за решение, да се образува работна група, която да организира договаряния за компенсиране на увеличените разноски на „ Топлофикация София” ЕАД. Целта е да се проведат диалози с способените държавни органи, в това число министрите на енергетиката и на финансите, по отношение на намирането на обезщетителни механизми за понижаване на финансовите загуби, в това число подкрепяне на сдружението от Фонд " Сигурност на Електроенергийната система ".

" Оценявайки, че и настоящето равнище на цените на парното съществено затруднява заплащането им от част от столичани, заявяваме, че ще подкрепим това решение, водени от отговорността ни да бъде непокътната социално-поносима цена на услугата, която " Топлофикация София " предлага и да не се позволява нейното увеличение. Ще настояваме и за намиране на държавни механизми за енергийно подкрепяне на обществено слабите жители. В миг, в който страната търси способи за подкрепяне на частния бизнес, е обикновено да търсим поддръжка и за общинската " Топлофикация ", която обслужва над 1 милион софиянци ", безапелационни са общинските съветници от Българска социалистическа партия.

" Заявяваме, че по този метод не даваме индулгенция на управлението Столична община и на " Топлофикация София” за позволените многочислени неточности и безобразия в ръководството, за недобре следените разноски и за забавеното софтуерно възобновяване на сдружението и няма да допуснем тези проблеми да бъдат заметени под килима ", допълват още столичните социалисти.

" Българска социалистическа партия е в основата на основаването на работна група, която би трябвало да предложи решения за софтуерното обновяване на " Топлофикация София ", което в случай че до момента беше направено, сдружението можеше да има лично произвеждане на електрическа енергия, с което да компенсира повишението на цената на газа ", напомнят от групата на " Българска социалистическа партия за България " в СОС.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР