В Молдова, Армения, Грузия и Азербайджан ще бъдат финансирани общо

...
В Молдова, Армения, Грузия и Азербайджан ще бъдат финансирани общо
Коментари Харесай

България дава безвъзмездно 3 милиона лева за проекти в Западните Балкани, Близкия Изток, Африка и Азия

В Молдова, Армения, Грузия и Азербайджан ще бъдат финансирани общо 12 плана на стойност 702 227 лв.

Министерският съвет отпуска 3 376 448 лв. безплатна помощ за финансиране на планове в страни от Западните Балкани, Източното партньорство, Близкия Изток, Африка и Азия, оповестиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Проектите подхождат на географските и секторни посоки на Средносрочната стратегия за помощ за развиване и филантропична помощ на Република България за интервала 2020 - 2024 година с приоритет върху страните от Западните Балкани и Източното партньорство.

В страните от Западните Балкани ще бъдат финансирани общо 39 плана на стойност 2 215 820 лв..

В Република Северна Македония поддръжката е ориентирана към обезпечаване на универсално здравно покритие и достъп до качествени здравни услуги, отбраната и гарантирането на правата на индивида със особено внимание към дамите, децата и хората с увреждания, реализиране на демократични промени, а в Сърбия и Албания - към подкрепяне на социално-икономическото развиване, обезпечаване на приобщаващо и качествено обучение и достъп до качествени здравни услуги.

В Босна и Херцеговина и Косово ще бъдат финансирани действия за възстановяване изискванията на образование в детски градини и учебни заведения, а в Черна гора - за поддръжка на здравния бранш в страната.

В Молдова, Армения, Грузия и Азербайджан ще бъдат финансирани общо 12 плана на стойност 702 227 лв..

Акцент измежду утвърдените за финансиране оферти в Молдова са създаване на административен потенциал, обезпечаване на приобщаващо и качествено обучение и поощряване на междукултурния разговор. В Армения и Грузия ще бъдат осъществени планове в региона на образованието, гражданското общество и поддръжка за здравния бранш, а в Азербайджан за отбрана на правата на децата и попречване на експанзията в учебните заведения.

В района на Близкия изток и Северна Африка ще бъдат финансирани 5 плана на обща стойност 148 711 лв.. Те са ориентирани към обезпечаване на приобщаващо и качествено обучение (Ливан, Мароко), обезпечаване на устойчива претовареност за дами (Йордания) и на достъп до качествено опазване на здравето (Тунис).

В района на Африка на юг от Сахара ще бъдат подкрепени действия за обезпечаване на качествено и приобщаващо обучение.

Страната ни ще финансира план за образование на деца със специфични потребности във Виетнам.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР