В модерни пътища и железопътни проекти трябва да бъдат инвестирани

...
В модерни пътища и железопътни проекти трябва да бъдат инвестирани
Коментари Харесай

Над 7 млрд. евро са необходими за нови пътища и жп проекти

В съвременни пътища и железопътни планове би трябвало да бъдат вложени над 7,3 милиарда евро за интервала 2021-2030 година, разгласи зам. министърът на превоза Ангел Попов по време на конференция по тематиката, представен от пресцентъра на ведомството.
4,7 милиарда евро ще са нужни за създаване на направленията от главната мрежа, а 2,6 милиарда евро – за широкообхватната.

„ За да осъществяваме всички предпочитани железопътни планове би трябвало да осигурим финансиране в размер на 2,6 милиарда евро, а доста по-голяма е цифрата за пътния бранш – над 3,7 милиарда евро “, е показал той.

Попов е декларирал, че пакетът за подвижността е една от най-важните тематики за държавното управление и бизнеса, и фактът, че безусловно всички български евродепутати са изразили поддръжката си към него, приказва какъв брой е важа тематиката за нашата страна.

По думите на евродепутатът Андрей Новаков, след 2020 година Европейският съюз би трябвало да влага по 10 милиарда евро годишно в транспортните мрежи на страните членки. Важно е да се предприеме нов метод за оценка на другите общини и градове на равнище Европейски Съюз, като се проучва социално-икономическата конюнктура, и по отношение на резултатите да се дефинира % на национално съфинансиране на плана, е коментирал още Новаков.

Ръководителят на Управляващия орган на ОПТТИ 2014 – 2020 Галина Василева счита, че най-важното след 2020 година е да се обезпечи продължение на вложенията от предходните два програмни интервала. „ Работим редом по двата трансевропейски транспортни коридора, преминаващи през България, като нашата цел е да ги развиваме уравновесено.

Изграждането на връзките със прилежащите страни също ще бъде основна тематика през идната Многогодишна финансова рамка “, счита още Галина Василева. По думите й Европейската комисия би трябвало да резервира обичайните способи за финансиране, които употребява в интервала 2007 – 2020 година, само че в това време да бъдат премислени и допълващи източници на средства с съответни критерии. /monitor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР