В много мюсюлмански държави празнуването на Коледа е забранено поради

...
В много мюсюлмански държави празнуването на Коледа е забранено поради
Коментари Харесай

5 страни, в които празнуването на Коледа е забранено

В доста мюсюлмански страни празнуването на Коледа е неразрешено заради религиозни или други аргументи. В някои страни, в случай че решите да празнувате, може даже да попаднете в пандиза. Но освен ислямският свят не харесва Коледа.

Вижте кои са страните, в които честването на светлия християнски празник попада под ударите на закона:

Саудитска Арабия

Ислямските закони не позволяват празнуването на коледните празници. Дори през 2013 година там са арестувани повече от четиридесет души за „ скрит план за празнуване на Коледа “.

Сомалия

Тази африканска страна също е наложила национална възбрана за честването на Коледа. Местните християни, които желаят да почетат Рождество Христово, нормално поемат голям риск и скрито честват на 25 декември.



Северна Корея

Не единствено че Коледа е трайно неразрешена в Северна Корея, само че и всички религиозни практики, които не са утвърдени от страната, могат да бъдат строго наказвани от закона.

Япония

Коледа не е публично неразрешена в Япония, само че ръководещите не одобряват деня за формален празник. Това е по този начин, тъй като християнството не е преобладаващата вяра в Япония и малко хора честват на 25 декември.

Китай

В комунистически Китай също не се чества Рождество. Този факт обаче надалеч не стопира локалните да търсят други способи, по които да отпразнуват Коледа.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР