В много медии се публикуват репортажи, показващи неспазване и дори

...
В много медии се публикуват репортажи, показващи неспазване и дори
Коментари Харесай

РЗИ ще сезира прокуратурата за груби нарушения на ковид мерките


В доста медии се разгласяват репортажи, показващи неспазване и даже намерено опълчване на противоепидемичните ограничения, най-често от нощни заведения. И от някои кметове.

Пряка последица от такова противоправно държание е увеличението на броя на инфектираните и умряли наши сънародници. Само за последното денонощие броят на новите случаи на заразяване е 1998, а на умрелите – 139, припомнят от министерството.

Пропагандата против имунизацията и неспазването на физическите ограничения за ограничение на разпространяването могат да доведат само до още по-лоши резултати, безапелационни са здравните управляващи.

Министерство на здравеопазването желае контролните органи на РЗИ, Министерство на вътрешните работи, БАБХ и общинските администрации да засилят контрола по спазването на противоепидемичните ограниченията, като за всеки случай на жестоко нарушаване формираните констативни протоколи да се изпращат на Окръжния прокурор за инспекция за съществуване на закононарушение по член 355 от Наказателния кодекс.

Правителството има стратегии за обезщетения на всички наранени от противоепидемичните ограничения лица, а след актуализацията на държавния бюджет има и нужните за това средства. Всяко от засегнатите физически и юридически лица, може да се обърне към отрасловото министерство и да получи обезщетение.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР