В Министерството на здравеопазването се проведе съвместна пресконференция с Информационно

...
В Министерството на здравеопазването се проведе съвместна пресконференция с Информационно
Коментари Харесай

Родителите ще могат да се информират за пациентското досие на децата си електронно

В Министерството на здравеопазването се организира взаимна конференция с " Информационно обслужване " за новите функционалности на Националната здравноинформационна система (НЗИС) и мобилното приложение еЗдраве. Ивайло Стойчев от Информационно обслужване и заместник-министърът на опазването на здравето доктор Петко Стефановски показаха нововъведенията, съобщи кореспондент на " Фокус " .

Ето и измененията:

Родителите ще могат да получават информация и от електронното досие на децата си. Допълнена е функционалността на Националната здравноинформационна система и стана допустимо родителите да получават информация и нотификация за пациентското досие на детето си.

Всички родители, притежаващи електронен автограф ще имат достъп до е-досието на децата си през приложението е-здраве. " Сигурността на медицинските данни е от извънредно значение и данните ще бъдат налични единствено с електронен автограф. Информацията за детето съдържа прегледи, ваксини, издадени предписания и др ", уточни заместник-министърът на опазването на здравето доктор Петко Стефановски.

По думите на Александър Огнянов, шеф на дирекция " Здравно-информационни системи " в Министерството на здравеопазването, електронното досие, което се поддържа на уеб страницата на НЗОК, е единствено за здравноосигурени лица. В досието се вписват данни от лечебни заведения, които работят по контракт с Касата, до момента в който е-досието в НЗИС съдържа данни за всички жители.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР