В Министерството на вътрешните работи се състоя първото заседание на

...
В Министерството на вътрешните работи се състоя първото заседание на
Коментари Харесай

Наложително е да предотвратим всяка опасност, свързана с евентуално разпространение на огнища на зараза по животните

В Министерството на вътрешните работи се състоя първото съвещание на оперативния щаб, който ще координира обстановката и ще следи за подхванатите ограничения за ограничение на болесттите по животните, оповестяват от вътрешното мнистерство. На него участваха министрите на вътрешните работи Валентин Радев, на земеделието и храните Румен Порожанов, основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Младен Маринов, шефът на БАБХ доктор Дамян Илиев, шефът на ДАНС Димитър Георгиев, шефовете на ГДНП и ГДГП –гл. комисар Христо Терзийски и гл.комисар Светлан Кичиков, шефовете на регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи в Бургас, Ямбол, Русе и Силистра, както и регионалните шефове на четирите погранични области.

По време на срещата бе изработен разбор на обстановката досега, бе изразена угриженост към стопаните на животните, както и регистрирани пропуски в връзката. В мощ остават набелязаните осем ограничения, отразени в заповедта на двамата министри в края на предходната седмица. Бяха разисквани и спомагателни стъпки за ограничение на рисковите болести по животните. Първата от тях е ограничение на огромни публични прояви със скупчвания на хора в 10-километровата зона към огнищата на рисковите заболявания. Втората мярка е обвързвана със усилване на контрола по ГКПП-тата на товарите за транспорт на месни храни.

По думите на вътрешния министър „ действително това значи усилване на инспекциите на транспортните средства, като задачата е да не се допусне месо, което е инфектирано “. Третата рекомендация е към Министерство на регионалното развитие и по-специално към АПИ – всекидневно разчистване на 10-километровата зона преди местата за граничен надзор. Бе препоръчано и признато в утрешния ден да се организира среща на щаба с ръководителите на парламентарни групи. „ Целта на тази среща е да се изчистят всички подозрения, тъй като в тази ситуация става въпрос за националната сигурност. Искаме всички да осъзнаят каква е заплахата и да си поемат отговорността “, изясни министърът на вътрешните работи.
 1_640x411  mvr2_640x344  mvr3_640x348

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР