В Министерството на отбраната (МО) има образувана преписка за безвъзмездно

...
В Министерството на отбраната (МО) има образувана преписка за безвъзмездно
Коментари Харесай

МО и община Средец си подхвърлят отговорността за потенциална екобомба

В Министерството на защитата (МО) има формирана кореспонденция за безплатно прекачване на собствеността върху четири военни парцели на община Средец. От 21 години поделенията са закрити, постройките са разграбени, а цялата територия - 40 дка, е превърната в бунище. От общината настояват, че нямат запас да почистят терена, същото споделят и от МО. 

В отговор на питане на " Хоризонт " от МО дадоха отговор, че са осведомени с казуса и инспекция е открила, че на мястото има формирани три нерегламентирани сметища за битови и строителни боклуци. С акт за административно нарушаване, изпратен през август 2020 година, кметът на Средец е предложил на министерството сметищата да бъдат почистени, а собствеността върху парцела да бъде трансферирана на общината. 
От МО настояват, че кметът е поел ангажимент да даде оферта от общинското дружество, което да извърши разчистване, като за услугата ще бъде обезпечено финансиране. Според основния еколог на общината това няма по какъв начин да се случи, защото общинското дружество няма потенциал като техника и като работна ръка. 

Повече по тематиката можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР