В Министерството на финансите са проведени ключови кадрови рокади. Росица

...
В Министерството на финансите са проведени ключови кадрови рокади. Росица
Коментари Харесай

Ключови кадрови рокади в Министерството на финансите

В Министерството на финансите са извършени основни кадрови рокади. Росица Велкова, която до предишния понеделник бе заместител – министър на Кирил Ананиев, към този момент оглавява дирекция „ Държавни разноски “. Пред националното радио от министерството потвърдиха за измененията, както и че такава следва за другия заместител – министър в кабинета, а точно – Маринела Петрова. Първи за измененията заяви Георги Кадиев, а в коментар за БНР той дефинира протичащото се като „ окопаване във властта, откакто политически фрагменти биват назначавани на експертни длъжности “, обобщава репортерът Марта Младенова

Преди да стане заместител – министър Росица Велкова заемаше заместител – директорско място в дирекция „ Държавни разноски “, напомнят в позиция до БНР от финансовото министерство.

До предишния понеделник тя е ръководена от Владимир Петров, който е в пенсионна възраст и е освободил мястото по лично предпочитание, прецизират от ведомството. Промяната към този момент е видна и на уеб страницата му, а от изпратената позиция излиза наяве, че Маринела Петрова също ще се върне в дирекцията, където е работила преди да заеме поста заместител – министър.

Според Георги Кадиев това е официално съблюдаване на закона, само че е непочтено по отношение на станалите чиновници:

„ По този метод на идващия финансов министър ще му се наложи да работи със същите хора, които доскоро са били заместител – министри, а през днешния ден внезапно са шефове на дирекции или, както е случая с началника на кабинета, която е била назначена на служба „ шеф отдел “.

В позицията на министерството не се загатва началникът на кабинета Надежда Петрова, само че изрично се акцентира, че традициите в кадровата политика са на последователност, като с натрупването на познания и опит се усилват отговорностите на съответните чиновници.

Кадиев обаче повдига въпроса за чиновниците, които могат да бъдат намалени поради тази обстановка, въпреки в тази ситуация с Велкова да не е по този начин:

„ Това е все едно аз да съм бил капитан, майор, подполковник, полковник, военачалник и на следващия ден внезапно отново съм подполковник. Как го обяснявате това нещо на администрацията и по какъв начин я мотивирате да работи “.

Според Кадиев, сходна обстановка има и в други институции:

„ Това се назовава с една дума – “окопаване на властта “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР