В Министерство на отбраната вече текат техническите разговори за ремонта

...
В Министерство на отбраната вече текат техническите разговори за ремонта
Коментари Харесай

Йордан Божилов: Техническата подготовка за ремонт на бронетанкова техника от Украйна вече тече

В Министерство на защитата към този момент текат техническите диалози за ремонта на украинска бронетанкова техника у нас. Това съобщи в заместник-министърът на защитата Йордан Божилов.

По думите му у нас се вършат опити да се насади усещането, че нищо не е направено за подслоняването на бежанците от Украйна, което не е правилно, и това е част от хибридната война.

" Вчера посетих буферния център в Сарафово. Първото усещане - детски смях - деца на 4 - 5 години тичат из двора и си играят. До тях са майките - там усмивка към този момент няма. Опашка от възрастни хора, които се редят да получат храната си - признателни са, че България ги е приела и им е осигурила всичко. От другата страна са българите, които оказват помощ там и непрекъснато стоят в базата, тъй като осъзнават тежестта на обстановката ", описа той.

Божилов подсети, че всички средства, които страната харчи за подслона на бежанците у нас идват от европейските фондове.

Той посочи, че след бежанската вълна от 2014 - 2015 година никой не е направил проект за деяние при бежански напор, в който да се заключи опита и да се разработят механизми за деяние.

С актуализацията на бюджета Министерство на защитата ще изиска финансово застраховане на плановете за рационализация на армията и спомагателни тласъци за запазването на качествените хора в армията, както и за привличане на млади офицери. Към момента в Българската войска има близо 6000 свободни места, добави Йордан Божилов.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР