В Мичоакан, Мексико, тази сутрин е регистрирано земетресение с магнитуд

...
В Мичоакан, Мексико, тази сутрин е регистрирано земетресение с магнитуд
Коментари Харесай

Силно земетресение разтърси отново Мексико, има загинали

В Мичоакан, Мексико, тази заран е записано земетресение с магнитуд 6,8 по Рихтер , заяви Геоложката работа на Съединени американски щати (USGS), само че няма предизвестие за цунами.
 

— The Associated Press (@AP)
Силното земетресение аргументи гибелта на минимум двама души и изкара на улицата жителите на столицата.

Една жена умря в Мексико сити, откакто е паднала по стълбите и си е блъснала главата, когато земетресението е задействало алармите за ранно предизвестие, а втората жертва е получила сърдечен удар, оповестиха управляващите.
Епицентърът на земетресението с магнитуд 6,9 е бил покрай тихоокеанското крайбрежие, на 84 км южно от Коалкоман в западния щат Мичоакан, заяви националната сеизмологична организация. Според Геоложката работа на Съединени американски щати (USGS) магнитудът е бил 6,8.

Това е най-силният от повече от 1200 вторични труса след земетресението с магнитуд 7,7, което удари същия регион в понеделник, заяви националната сеизмологична организация.

Този трус аргументи гибелта на двама души в Западно Мексико, повреди няколко хиляди здания и провокира суматоха на повече от 400 км от Мексико Сити.

Последният трус още веднъж задейства алармите в столицата малко след 1:00 ч. (06:00 ч. по Гринуич) и провокира разлюляване и люшкане на здания.

Много хора бързо се изтеглиха от домовете си , когато алармите прозвучаха, като някои от тях към момента бяха облечени в пижами и носеха домашните си кучета.

" Имахме второстепенен трус с магнитуд 6,9 по Рихтер с епицентър в Коалкоман ", съобщи президентът Андрес Мануел Лопес Обрадор в Twitter.

" За страдание, двама души изгубиха живота си в Мексико сити " , сподели той и добави, че няма данни за жертви в западните щати Мичоакан, Колима и Халиско.

Кметът на Мексико Сити Клаудия Шейнбаум съобщи, че хеликоптери са прелетели над столицата и че по първични данни няма данни за опустошения.

" Засега няма вреди в града след земетресението ", написа тя в Туитър.
По данни на националната сеизмологична организация трусът е станал на дълбочина 12 км, до момента в който USGS прави оценка дълбочината на 24 км, като се намира на към 410 км от Мексико сити.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР